Μετά τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινουπόλεως, η ομαδική έκθεση των 101 Ελλήνων καλλιτεχνών, με τίτλο «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» φιλοξενείται από χθες το βράδυ και για ένα μήνα, 06/10 – 07/11 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσες Κωστή Παλαμά & Άγγελου Σικελιανού.

Η εκδήλωση, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, του Δήμου Αθηναίων, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Πριγκιποννήσων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco.

Τα έργα της έκθεσης καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργών διαφορετικών γενεών και τεχνοτροπιών, αποκαλύπτοντας με ποικίλα εκφραστικά μέσα την ψυχή της «πόλης με τα χίλια πρόσωπα» όπως ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, φωτογραφία, video και αγιογραφία, αναδεικνύοντας στιγμιότυπα μυθολογικά, ιστορικά, αλλά και καθημερινά.

Παράλληλα, εκθέματα παραχωρημένα από το Adalar Museum των Πριγκιποννήσων πλαισιώνουν τους χώρους, ενώ θα προβληθεί για πρώτη φορά το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή Αναστασίας Μάνου και επιμέλεια της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.