Στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης οι τρεις μεγαλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, BMW, Mercedes και Volkswagen έχουν ήδη ξεκινήσει την πρόσληψη προσωπικού, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 50.000 νέες θέσεις εργασίας για την περίπτωση της VW.

Η βαυαρική εταιρία BMW σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της τουλάχιστον κατά 10% το 2011 και γι αυτό το λόγο θέλει να απασχολήσει περίπου στα 2.600 άτομα.

Το προσωπικό που πρόκειται να προσλάβει η BMW θα απασχοληθεί στους τομείς που σχετίζονται με την έρευνα, τις πωλήσεις όπως βέβαια και την εξέλιξη της «καθαρής» τεχνολογίας που περιλαμβάνει τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η Volkswagen θέλει να δημιουργήσει έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας, στα εργοστάσιά της σε όλο το κόσμο μέσα στην επόμενη 5ετία. Το 10% αυτών των θέσεων θα απορροφηθεί στη γερμανική αγορά.

Ακόμα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Mercedes – Benz, έχει προσλάβει ήδη 400 εργαζόμενους στο εργοστάσιο Rastatt και πρόκειται να απασχολήσει ακόμα 2.500 εργαζόμενους μέσα στο επόμενο διάστημα.