Η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να γίνει τώρα ακόμα πιο φτηνή με αυτά τα 10 tips. Δες τον τρόπο να κερδίσεις χρήματα, περισσότερες καλύψεις, αλλά και πολλά ακόμα!

Ξέχνα τις μέρες που η καλή ασφάλιση ήθελα μία μικρή περιουσία. Οι καιροί άλλαξαν και σήμερα έχεις τη δυνατότητα να αγοράζεις ασφαλιστικές υπηρεσίες σε προνομιακές και πάνω απ’ όλα προσιτές τιμές.

Δες 10 σημαντικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις κι εσύ σε ότι αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτου.

1. Κάνε λεπτομερή έλεγχο τιμών / υπηρεσιών

Αυτό ίσως το γνωρίζεις ως έρευνα αγοράς. Είναι πάντα το σημαντικότερο βήμα για να εντοπίσεις τα συμβόλαια που σου προσφέρουν τις περισσότερες υπηρεσίες στην καλύτερη τιμή!

2. Διαμόρφωσε το συμβόλαιο σου

Εάν έχεις πολύ περιορισμένο budget, τότε επίλεξε ένα συμβόλαιο με τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεσαι. Εναλλακτικά ψάξε μία εταιρεία που σου παρέχει όσα περισσότερα γίνεται μέσα στον προϋπολογισμό σου.

3. Χρησιμοποίησε εκπτωτικά κουπόνια

Ως καταναλωτής άλλων αγαθών και υπηρεσιών σου παρέχονται κάποια εκπτωτικά κουπόνια ή κωδικούς. Χρησιμοποίησε τα γιατί ρίχνουν και αυτά την τιμή των ασφαλίστρων!

4. Έλεγξε αν είσαι σε «ειδική ομάδα»

Άνεργοι, ένστολοι, δημόσιοι υπάλληλοι, φροντιστές ΑΜΕΑ και άλλοι, συμπεριλαμβάνονται σε ειδική κατηγορία καταναλωτών που έχουν επιπλέον έκπτωση. Διάβασε τις πολιτικές της κάθε εταιρείας.

5. Βάλε τη σωστή τρέχουσα τιμή

Η τρέχουσα τιμή αγοράς είναι ο μέσος όρος του πόσο κοστίζει το όχημα σου, τη στιγμή που το ασφαλίζεις. Διαφέρει από την αρχική εμπορική αξία του, δηλαδή το πόσο το αγόρασες. Εάν χρειάζεσαι βοήθεια, επικοινώνησε με την ασφαλιστική για να σου δώσει την τρέχουσα τιμή του μοντέλου σου.

6. Απέφυγε τα ατυχήματα

Όσο πιο συνεπής και καλός οδηγός είσαι, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση γίνεται στα ασφάλιστρα σου. Όταν όμως προκαλείς ατυχήματα θεωρείσαι «ρίσκο» και έχεις ακριβότερη ασφάλεια αυτοκινήτου.

7. Κάνε ετήσια συμβόλαια

Όσο πιο μεγάλη η διάρκεια του συμβολαίου, τόσο χαμηλότερα είναι και τα ασφάλιστρα. Κάνε τις αντιστοιχίες με τα 6μηνα και τα 3μηνα και θα δεις τις μεγάλες διαφορές.

8. Συγκέντρωσε τις ασφάλειες σου σε μία εταιρεία

Αρκετές ασφαλιστικές προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις στους «καλούς» πελάτες. Έτσι μπορεί να δεις έκπτωση ή άλλα προνόμια στην ασφάλεια οχημάτων, στην ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου ή στην ασφάλειας υγείας!

9. Βάλε συναγερμό!

Τα αυτοκίνητα με συναγερμό και immobilizer έχουν χαμηλότερα ασφάλιστρα. Τα αντικλεπτικά συστήματα λοιπόν έχουν διπλό όφελος.

10. Πλήρωσε με πιστωτική

Ασφαλιστικές και τράπεζες συνεργάζονται στενά. Έτσι η πληρωμή με πιστωτική προσφέρει σε κάποιες εταιρείες εκπτώσεις και bonus πόντους στα προγράμματα επιβράβευσης.