Για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αφορούν το εσωτερικό του νέου supermini της Hyundai. Η επίσημη παρουσίαση εμπρός σε κοινό έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ωστόσο, η Hyundai μας δίνει μια πρώτη εικόνα από μακριά και ψηφιακά…

Σύμφωνα με δηλώσεις της κορεατικής φίρμας, στο νέο i20 έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά κορυφαίας ποιότητας, με μαλακή υφή, στα κύρια σημεία του αυτοκινήτου, ανεβάζοντας το πήχη της ποιότητας πιο πάνω από αυτόν του άμεσου ανταγωνισμού.

Οι διχρωμίες στο ταμπλό δίνουν μια πιο ευχάριστη και νεανική νότε, ενώ τα μαλακά υλικά δεν είναι μόνο αισθητικά πιο όμορφα, αλλά και επιδεικνύουν και υψηλά επίπεδα αντοχής, σύμφωνα με τη Hyundai.

Ο χώρος για τα κεφάλια και τους ώμους των εμπρός επιβατών είναι σαφώς μεγαλύτερος, ενώ ακόμα και πίσω θα βολευτούν τρεις επιβάτες με όλες τους τις ανέσεις.

Ο κατασκευαστής δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, αλλά το νέο i20 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με ένα 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης και δυο ακόμα diesel, όλοι ανώτερων προδιαγραφών ρύπων Euro 6.

Επίσης, όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες θα υπάρχει και ένα 4κύλινδρος 1.25 σε δυο εκδόσεις, με ισχύ 75 και 84 ίππους αντίστοιχα. Ο συγκεκριμένος αλουμινένιος κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις.

Στην κορυφή θα τοποθετηθεί ένας 1.400άρης 4κύλινδρος κινητήρας με απόδοση 100 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων ή ένα αυτόματο 4άρι.

Στην γκάμα των diesel βρίσκουμε έναν 3κύλινδρο 1,1 λίτρων με απόδοση 75 ίππων και έναν 4κύλιδνρο 1.400άρη με 90 ίππους και με τους δυο να χρησιμοποιούν ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις. Το νέο Hyundai i20 που θα κατασκευάζεται στην Τουρκία, θα είναι διαθέσιμο από το Νοέμβριο, λίγο μετά την επίσημη παρουσίασή του στο Παρίσι.

Πηγή: gazzetta.gr