Η Ελλάδα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διεξαχθεί εκ νέου το Ράλι Ακρόπολις, όντας κομμάτι του WRC. Τις ενέργειες αυτές, που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, συντονίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, το «Ράλι των Θεών» είναι σε διαδικασία επιστροφής στη φυσική του θέση ως κομμάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, κατά πάσα πιθανότητα από το φθινόπωρο του 2021 και για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων παραχώρησε δύο αυτοκίνητα, ένα C-SUV και ένα ελαφρύ φορτηγό με διπλή καμπίνα στην Οργανωτική Επιτροπή του Ράλι.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ράλι Ακρόπολις πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά το 2013 ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ως το 2018, που έγινε τελευταία φορά, προσμετρούσε μόνο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η επάνοδος του αγώνα στο καλεντάρι του WRC θα επαναφέρει τη χώρα μας και πάλι στις διεθνείς διοργανώσεις, προβάλλοντας τουριστικά την πατρίδα μας σε όλον τον κόσμο.

Άλλωστε, οι αγώνες κάθε μορφής είναι το πεδίο όπου η βιομηχανία δοκιμάζει καινοτόμες λύσεις, πολλές από τις οποίες στη συνέχεια βρίσκουν εφαρμογή στα αυτοκίνητα που οδηγούμε όλοι καθιστώντας τα ασφαλέστερα.