Η BMW M4 Coupe εκπληρώνει… χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας (MotoGP) στη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Την προηγούμενη χρονιά η BMW M6 Gran Coupe αποτελούσε το αυτοκίνητο ασφαλείας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας ( MotoGP), ωστόσο το φετινό πρωτάθλημα χρέη του safety car έχει αναλάβει η νέα BMW M4 Coupe. Προφανώς, το γερμανικό coupe μοντέλο εξοπλίζεται με το πακέτο «Μ», ενώ έχει φορέσει την «αθλητική» περιβολή του. Η BMW M4 Coupe έχει σκοπό να κρατήσει το ρυθμό των μοτοσικλετών σε περίπτωση ατυχήματος στο grid, έτσι το βάρος του έχει μειωθεί χάρη στην εκτενή χρήση του ανθρακονήματος και το «άδειασμα» της καμπίνας.

Ακόμα, ο 6κύλινδρος 3λιτρος TwinPower Turbo κινητήρας των 431 ίππων και 550 Nm ροπής είναι αρκετά ικανός για να κινήσει γρήγορα το coupe μοντέλο, αφού για το 0-100 χρειάζεται μόλις 4,1 δλ. σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων Μ DCT. H τελική του ταχύτητα περιορίζεται με τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 χλμ./ώρα, ωστόσο στην περίπτωση που το safety car εξοπλίζεται με το πακέτο «Μ», αυξάνει την τελική του ταχύτητα κατά 30 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr