Το πρωτότυπο crossover της αγγλικής φίρμας άλλαξε απόχρωση «ενδυμασίας» και παρουσιάζεται στο Σαλόνι του Ντουμπάι, με τη δυναμική του εμφάνιση και το φουτουριστικό εσωτερικό του.

Το 5θυρο crossover της Jaguar μετά την πρεμιέρα του στη Φρανκφούρτη «ταξίδεψε» και στο Dubai -αποκτώντας όμως μια πιο γήινη εξωτερική απόχρωση (γκρι-καφέ). Το μοντέλο εντυπωσιάζει με τα «διογκωμένα» πλαϊνά φτερά, το απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ και τους στενόμακρους μινιμαλιστικούς προβολείς, ενώ, όπως και το επερχόμενο sedan της Jaguar, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και βασισμένο πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα PLA.

Εσωτερικά, πάλι κυριαρχεί ο «διαστημικός» διάκοσμος, που αποσκοπεί και… στο μαγνητισμό των βλεμμάτων, αλλά και στην απόδειξη πως η εταιρεία δεν γνωρίζει μόνο από πολυτέλεια, αλλά και από… gadgets! Μάλιστα, διαθέτει 4θέσια διάταξη καθισμάτων, για να έχουν «άπλετο χώρο» οι επιβαίνοντες. Σημειωτέον ότι οι διαστάσεις του αγγλικού crossover είναι 4,718 χλστ. το μήκος του, 1.649 χλστ. το ύψος και 1.959 χλστ. το πλάτος, ενώ το μεταξόνιό του βρίσκεται στα 2.905 χλστ.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι το CX-17 τροφοδοτείται από έναν turbo 2,0 λτ. 4κύλινδρο κινητήρα, που αποδίδει 240 ίππους. Επιπλέον, όταν βγει το μοντέλο παραγωγής, αναμένουμε ένα turbo V6 3λιτρο μοτέρ 340 ίππων κι ένα 2,2 λτ. diesel να εφοδιάζουν το εν λόγω crossover, χωρίς να αποκλείεται και μια υβριδική έκδοση (όπως στη C-X75). Όλοι οι κινητήρες τέλος θα μεταφέρουν την κίνηση στον πίσω άξονα ή (ανάλογα με την έκδοση) και στους τέσσερις τροχούς.

Πηγή: autotriti.gr