Oι ομάδες της Formula 1 ήρθαν σε συμφωνία μεταξύ τους για να διασφαλίσουν ότι καμία από αυτές δε θα έχει άδικο πλεονέκτημα επί των άλλων, δημιουργώντας πιο στενές σχέσεις με τον καινούργιο προμηθευτή ελαστικών του grid από το 2011, την Pirelli.

Mε την ιταλική εταιρία να επιστρέφει στη Formula 1 την επόμενη σεζόν, έπειτα από 20 χρόνια απουσίας, υπάρχουν ανησυχίες ότι μερικές ομάδες ενδέχεται να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα, κάνοντας την εξέλιξη των καινούργιων ελαστικών να ταιριάζει στο μονοθέσιό τους ή τις προτιμήσεις τους.

Κατά τον καιρό που η Bridgestone αγωνιζόταν στη Formula 1, όταν ανταγωνιζόταν τη Michelin, μεγάλο μέρος της αρχικής εξέλιξης των ιαπωνικών ελαστικών διενεργήθηκε από τη Ferrari και τον Michael Schumacher, γεγονός που έδωσε στην ιταλική ομάδα σημαντικό πλεονέκτημα στην κατανόηση της σχέσης μονοθεσίου/ελαστικών, έναντι των αντιπάλων της.

Οι ομάδες, συζήτησαν το θέμα της Pirelli σε μια αρκετά μακροσκελή συνάντηση των εκπροσώπων τους στα paddock της Suzuka και σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιτεύχθηκε συμφωνία που προβλέπει την πλήρη διαφάνεια στην εξέλιξη των ελαστικών.

Παρά το γεγονός ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμα, η βασική αρχή είναι ότι όταν οποιαδήποτε ομάδα ζητήσει πληροφορίες για την εξέλιξη των ελαστικών ή δεδομένα γύρω από αυτά, η Pirelli θα τα παράσχει σε όλες τις ομάδες ανεξαιρέτως και όχι μονάχα σε αυτήν που έκανε την έκκληση.

Πηγή: 4troxoi.gr