Η BMW εξέφρασε την επιθυμία, σύμφωνα με πληροφορίες, να επενδύσει 3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου τμήματος ηλεκτρικών οχημάτων (E.V). Χαρακτηριστικό είναι ότι λανσάρει το i3 πριν το τέλος του 2013 και το i8 στις αρχές του 2014.

Όπως παραδέχτηκε και επίσημα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει 3 δις ευρώ για την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, χρήματα που προέρχονται από κέρδη της εταιρείας στις αναδυόμενες αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, η BMW προγραμματίζει την κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης i3 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους κανόνες εκπομπών ρύπων, οι οποίοι ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα.

Τα στοιχεία μάλιστα αναφέρουν ότι ο στόλος της BMW έχει σήμερα μέσο όρο εκπομπών CO2 138 γρ/χλμ, με τα όρια για τα νέα αυτοκίνητα, να ορίζονται σε 95 γρ/χλμ εντός Ε.Ε. έως το 2020. Επομένως, ένας αποτελεσματικός τρόπος να συμμορφωθεί η εταιρεία με τα όρια αυτά είναι να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και για αυτό ακριβώς το λόγο, κρίνεται επιβεβλημένη μια τέτοια επένδυση.

Εξάλλου, το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής i3 θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2013, με το λανσάρισμα να έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους. Παράλληλα δε, στις αρχές του 2014, η BMW θα κυκλοφορήσει το i8, ένα υβριδικό σπορ αυτοκίνητο, oι τιμές του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ σύμφωνα με τον Ian Robertson, διευθυντή πωλήσεων της BMW.

Όσον αφορά τέλος τα πλάνα της εταιρείας, έστω κι αν οι πωλήσεις γενικά των Ε.V (electric vehicles) δεν έχουν πλήρως εκπληρώσει τους στόχους πωλήσεων μέχρι τώρα, η BMW εκφράζει την αισιοδοξία της, ότι θα κερδίζει χρήματα από κάθε i3, που πωλείται.

Πηγή: autotriti.gr