Δια στόματος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου της VW, κ. Martin Winterkorn προέκυψαν πολλά κι ευχάριστα νέα για το άμεσο μέλλον της εταιρείας. Μιλώντας σε Τεχνολογικό Συμπόσιο για Κινητήρες στη Βιέννη, ο Winterkorn αποκάλυψε ότι στην εταιρεία εργάζονται πάνω σε κινητήρα diesel νέας γενιάς με απόδοση 136 ίππους ανά λίτρο κυβισμού, που είναι ανταγωνιστική επίδοση ακόμη και εν συγκρίσει με τους βενζινοκινητήρες.

Ένα νέο κιβώτιο με 10 σχέσεις και τεχνολογία διπλού συμπλέκτη θα είναι απαραίτητο για την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, ωστόσο ο πρόεδρος δεν προσδιόρισε το πότε θα είναι διαθέσιμο για τα μοντέλα παραγωγής. Σύμφωνα με τον κ. Winterkorn από το 2000 έως και σήμερα έχουν ελαττώσει κατά 30% την κατανάλωση των TSI και των TDI και διαβλέπει ότι μέσα στην επόμενη επταετία είναι εφικτή περαιτέρω μείωση κατά 15%.

Στο συμπόσιο δήλωσε ότι οι κινητήρες φυσικού αερίου CNG θα παίξουν σημαντικότερο ρόλο στο κοντινό μέλλον καθώς τεχνολογικά είναι προηγμένοι, το καύσιμο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και είναι κατάλληλο για ευρεία χρήση. Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι το λανσάρισμα των Audi A3 e-tron και Porsche Panamera E-Hybrid ενώ σε λίγους μήνες αναμένονται τα υβριδικά τύπου plug-in Golf, Passat, Audi A6 και Porsche Cayenne.

Πηγή: gocar.gr