Η Nissan ανακοίνωσε, ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει δέκα μοντέλα, είτε βασισμένα σε πετυχημένες συνταγές της, είτε εξολοκλήρου νέα, για να επεκτείνει την αντιπροσώπευσή της στην Ινδία (σε συνεργασία πάντοτε με τη Renault) και να αυξήσει τον αριθμό των 400.000 μονάδων παραγωγής ετησίως, που έχει κατακτήσει ως τώρα.

Θα πρέπει βέβαια, να εντατικοποιήσει κατά πολύ τους ρυθμούς στο τοπικό εργοστάσιο του Chennai για να πετύχει τους στόχους αύξησης 10% επί των πωλήσεων, που επιδιώκει, μέχρι το 2016.

Εν αρχή, λοιπόν, είναι το Micra CVT που θα κυκλοφορήσει με τον ίδιο βενζινοκινητήρα, αλλά αντί του 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, θα τοποθετηθεί το X-Tronic CVT.

Σε επόμενη φάση, θα δημιουργηθεί μια εκδοχή του Sunny πάλι με X-Tronic CVT κιβώτιο, το οποίο θα κοστολογηθεί όσο το δυνατόν «ηπιότερα», για να γίνει ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα sedan που έχουν κατακτήσει την αγορά.

Ως τρίτη επιλογή, αναμένεται να κατασκευαστεί ένα συμπαγές SUV με κωδικό όνομα NH87 βασισμένο στο Duster της αδελφής Renault–Dacia (μάλιστα η Nissan προβλέπει ότι θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις της Ινδίας στο τέλος του 2013), αλλά αρκετά πιο φθηνό.

Τέλος η Datsun (το νέο απόκτημα της Nissan) ετοιμάζεται να κατασκευάσει δύο hatchback μοντέλα, που αναμένονται μέσα στο 2014. Το ένα θα είναι βασισμένο στο παλιότερο Κ11 Micra, αλλά πιο ευρύχωρο και το άλλο με χιλιάρι βενζινοκινητήρα, για να είναι ανταγωνιστικό προς το Maruti Alto.

Σχέδια ή πραγματικότητα; Σύντομα θα το διαπιστώσουμε.

Πηγή: autotriti.gr