Οδηγική πανδαισία στα βουνά της Πορτογαλίας με το νέο Ford Focus ST

Δείτε το βίντεο από τη σειρά «Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη»


AUTO
10:16
18/07/2019
Οδηγική πανδαισία στα βουνά της Πορτογαλίας με το νέο Ford Focus ST
loading

Αποτελώντας ίσως το καλύτερο «τερέν» για σπορ οδήγηση στην Ευρώπη, ο N304 είναι ένας φιδίσιος δρόμος που διασχίζει τα βουνά της βόρειας Πορτογαλίας, περνώντας μέσα από το φυσικό πάρκο Parque Natural do Alvã. Πρόκειται για ένα αρκετά φαρδύ δρόμο, με τέλεια επιφάνεια οδοστρώματος, συνεχόμενες στροφές και μοναδικά τοπία. Το καλύτερο όλων, όμως, είναι ότι σπάνια χρησιμοποιείται από τους οδηγούς.

Στα βουνά της Πορτογαλίας λοιπόν και συγκεκριμένα στον Ν304, βρέθηκε η ομάδα παραγωγής της σειράς βίντεο «Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη» για τα γυρίσματα ενός ακόμα επεισοδίου.

Ο δημοσιογράφος Steve Sutcliffe οδήγησε το νέο Ford Focus ST στον N304, σε έναν δρόμο με κορυφαία ποιότητα ασφάλτου, «προκλητικές» στροφές και ελάχιστη κυκλοφορία, ο οποίος διασχίζει τον ορεινό όγκο της Βόρειας Πορτογαλίας.

Με τους καταρράκτες και τον ποταμό Olo να σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις, η καλή ποιότητα και το προσιτό κόστος τωνξενοδοχείων της περιοχής, σε συνδυασμό με τα κουκλίστικαcafe, καθιστούν αυτό το γραφικό κομμάτι της ιβηρικής χώρας ιδανικό για αποδράσεις που θα λατρέψουν οι φυσιολάτρες και οι φανατικοί της σπορ οδήγησης.

Το βίντεο που σας παρουσιάζουμε, είναι το δέκατο της σειράς «Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη», σκοράροντας βαθμολογία 57 στα 60 σε έξι διαφορετικές κατηγορίεςαξιολόγησης. Μεταξύ αυτών, ο συγκεκριμένος δρόμος έχει αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία στους τομείς της «Οδηγικής Συγκίνησης», της «Φιλοξενίας», του «Φυσικού Τοπίου» και της «Τοπικής Κουζίνας». Όλα τα παραπάνω χαρίζουν, μέχρι και αυτή τη στιγμή, στον πορτογαλικό δρόμο το συγκριτικό προβάδισμα, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

«Στις τρεις ημέρες των γυρισμάτων, μόλις και μετά βίας είδαμε είκοσι αυτοκίνητα», δήλωσε ο Steve Sutcliffe, ο δημοσιογράφος που οδήγησε εκεί το Focus ST για το τελευταίο βίντεο της σειράς «Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη».

«Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που οδηγούν στο βορρά και το νότο, υποθέτω λοιπόν ότι ο ιδιόρρυθμος και οφιοειδής N304 δεν απευθύνεται σε όλους… αλλά για τους παθιασμένους οδηγούς, αποτελεί σίγουρα μία αξέχαστη διαδρομή».

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει