Η BMW εξελίσσει τη σχεδιαστική της γλώσσα με πιο δυναμικά σχήματα. Η Σειρά 4 και η νέα γενιά της Ζ4 αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής.

«Η Σειρά 3 πέθανε, ζήτω η Σειρά 4» μπορεί να πει κανείς για την κουπέ εκδοχή της 3άρας, αφού όπως έχει κάνει η Audi με τα Α4 και Α5 ή η Mercedes με τις E και C, έτσι και η βαυαρική φίρμα πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα τη νέα Σειρά 4.

Δυναμική παρουσία

Και ενώ κάποιος θα φανταζόταν πως η νέα Σειρά 4 εμφανισιακά θα παρέπεμπε σε μια 3θυρη 3άρα, τελικά διαψεύδεται, αφού η «4άρα» διαφοροποιείται, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, διατηρεί το ίδιο μεταξόνιο, όμως είναι πιο φαρδιά (1.826 χλστ.) και πιο χαμηλή, ενώ εντελώς διαφορετικό είναι και το μπροστινό μέρος.

Το φουσκωμένο καπό σε συνδυασμό με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, η μάσκα, τα LED φώτα ημέρας και η εισαγωγή του αέρα κατά μήκος του προφυλακτήρα, διαμορφώνουν ένα άκρως δυναμικό χαρακτήρα, ενώ στο πλάι, την παράσταση κλέβει ο αεραγωγός στο μπροστινό φτερό και πίσω από τους τροχούς (Air Breather θα τον ονομάσει η BMW). Αυτός μάλιστα θα συνεργάζεται με τη ρυθμιζόμενη γρίλια στη μάσκα, με σκοπό την βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του μοντέλου.

Στο πάτωμα της 3άρας

Όσον αφορά τώρα στα μηχανικά μέρη, στο πάτωμα και στην ανάρτηση, η νέα Σειρά 4 θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην 3άρα. Η ανάρτηση λοιπόν θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ωστόσο θα είναι πιο σφιχτή προκειμένου να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας του μοντέλου.

Αναφορικά με τους κινητήρες, αυτοί θα προέρχονται από την 3άρα, όχι όμως σε όλη την έκτασή τους, αφού η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα ξεκινά με τον 2λιτρο των 245 ίππων (428i), ενώ σε diesel θα προσφέρεται ένας 2λιτρος 184 ίππων (420d) και ένας 3λιτρος (430d).

Εδώ να σημειώσουμε πως, η παραπάνω ονοματοδοσία των μοντέλων δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα, το πιθανότερο είναι να είναι αυτή που αναφέραμε, όπως επίσης σίγουρο είναι πως, μελλοντικά, η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με μικρότερους κυβισμού κινητήρες.

Νέα BMW Z4

Με δυναμική εμφάνιση

Μπορεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ, πριν από δύο μήνες, η BMW να παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της Z4, ταυτόχρονα όμως, σχεδιάζει και τη νέα της γενιά, η οποία αναμένεται το 2016.

Όπως αποκαλύπτεται από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική φωτογραφία, η Z4 ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW που είδαμε στο πρωτότυπο Concept 4 Series Coupe.

Έτσι, το μπροστινό μέρος είναι άκρως επιθετικό χάρη στη χαμηλά τοποθετημένη μάσκα, τους μυώδεις θόλους των τροχών και την ενιαία εισαγωγή αέρα που καλύπτει όλο τον προφυλακτήρα.

Από το πλάι, οι έντονες ακμές και οι φουσκωμένοι πίσω θόλοι τονίζουν το δυναμισμό, ενώ αίσθηση προκαλεί το πίσω μέρος με τα δύο powerdomes πίσω από τα καθίσματα των επιβατών.

Στο τεχνικό κομμάτι, οι μέχρι τώρα πληροφορίες είναι πως η νέα Z4 θα είναι πιο φαρδιά, πιο χαμηλή, ελαφρύτερη, και από πλευράς κινητήριων συνόλων όλα θα είναι turbo και θα ξεκινάνε από τα 2 λίτρα.

Πηγή: autotriti.gr