Porsche 959 Komfort την είπαν όταν ο γερμανο-ελβετός κληρονόμος Friedrick Christian Flick παρήγγειλε στη φίρμα από τη Στουτγκάρδη μια δική του εκδοχή για το κορυφαίο μοντέλο της, την 959.

Η Porsche το καταχάρηκε το όραμα του γόνου της βιομηχανικής οικογένειας και έριξε τελικά στην αγορά 284 από αυτές τις σπέσιαλ 959, με 20-25 από δαύτες να φορούν ό,τι καλύτερο μπορούσε να παρέχει η σπορ αυτοκίνηση το 1988.

Ο Flick παρήγγειλε τη δική του μαύρη με καραμελέ δέρμα στο εσωτερικό και η Porsche διέθεσε τελικά τρεις τέτοιες στα χέρια των exclusive πελατών της. Αυτή που βγήκε προς πώληση από τον οίκο RM Sotheby’s είναι μάλιστα η αυθεντική του κροίσου, φτιαγμένη κατά τις υπερπολυτελείς του επιθυμίες.

Ο Flick την έστελνε για τα σέρβις κατευθείαν στο εργοστάσιο της Porsche, καθώς δεν άφηνε κανέναν να βάλει χέρι πάνω της. Το θρυλικό αμάξι πουλήθηκε τελικά σε αμερικανό συλλέκτη, πέρασε στον τρίτο ιδιοκτήτη του το 2015 και μεταμορφώθηκε αργότερα με 100.000 δολάρια σε 959 S από την Arredondo Motorsports, τον καλιφορνέζικο οίκο που ειδικεύεται στις κλασικές Porsche.

Παρά τις μηχανικές βελτιώσεις, διατηρεί ακόμα όλα αυτά που της χάρισαν το «Komfort» του τίτλου.

Όπως θερμαινόμενα καθίσματα, σύστημα συναγερμού, τιμόνι ειδικών προδιαγραφών, ακόμα και ηλεκτρική ρύθμιση ύψους.

Παραμένει μια από τις σπανιότερες 959, με μόλις 42.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ, και θα πουληθεί για αδιευκρίνιστο αριθμό εκατομμυρίων.