To Mitsubishi ASX 2020 στην Γενεύη

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο compact SUV της εταιρείας


AUTO
22:27
16/02/2019
To Mitsubishi ASX 2020 στην Γενεύη
loading

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το compact SUV ASX Μ.Υ. 2020 (RVR ή Outlander Sport σε μερικές αγορές) στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα πραγματοποιηθεί 5 -17 Μαρτίου.

Από το 2009 που παρουσιάστηκε, το ASX έχει πουλήσει σχεδόν 1,32 εκατομμύρια μονάδες σε 90 χώρες περίπου. Οι μεγαλύτερες αγορές είναι Β. Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Κίνα. Αυτή τη στιγμή τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της MMC, το ASX παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας.

Αισθητικά, το νέο μοντέλο, είναι πλήρως ανανεωμένο, στο πλαίσιο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «στιβαρό & ευφυές», που εκφράζει το δόγμα της εταιρίας «Drive your Ambitions». Το ASX είναι ένα compact SUV σχεδιασμένο για την πόλη, ενώ η ευελιξία του το καθιστά ικανό για κάθε χρήση. Το ελαφρύ, συμπαγές αμάξωμα σε συνδυασμό με ορατότητα επιπέδου SUV, του δίνουν πολύ καλή οδική συμπεριφορά και οδηγησιμότητα.

Για τις Ευρωπαϊκές αγορές, το ASX εφοδιάζεται με έναν 16βάλβιδο κινητήρα 2.0L MIVEC 2 που συνδυάζεται είτε με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ή με INVECS 3-III CVT με Sports Mode 6 σχέσεων. Θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το νέο ιαπωνικό SUV προσφέρει επίσης αξιοπιστία και ασφάλεια με χαρακτηριστικά όπως η δομή αμαξώματος RISE για στις συγκρούσεις και ένα σύστημα πέδησης Forward Collision Mitigation (FCM) που περιορίζει τις επιπτώσεις μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Οι βασικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι:

  1. Σημαντική αλλαγή στη Σχεδίαση

Η σχεδιαστική φιλοσοφία είναι «Impact & Impulse». Εκτός από τη στιβαρότητα και αντοχή, η αναβαθμισμένη δυναμική σχεδίαση, δείχνει την διάθεση για περιπέτεια του μοντέλου.

Εμπρός, το νέο ASX υιοθετεί μία εξελιγμένη μορφή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας εμπρός τμήματος Dynamic Shield της μάρκας. Ο προφυλακτήρας αγκαλιάζει το κεντρικό προστατευτικό τμήμα και από τις δύο πλευρές, ενώ η γεωμετρική αισθητική της μάσκας και της ποδιάς με τις κάθετες και οριζόντιες γραμμές κάτω από τον προφυλακτήρα δείχνει δύναμη και αντοχή. Στο πλαίσιο της νέας σχεδίασης, το καπό γίνεται βαθύτερο, ενισχύοντας οπτικά τη φυσιογνωμία του οχήματος. Η χαρακτηριστική διάταξη φώτων LED με τα φλας και τα φώτα ομίχλης στα άκρα του προφυλακτήρα, σηματοδοτεί μία νέα εμφάνιση Mitsubishi στο εμπρός τμήμα.

Πίσω, χρησιμοποιούνται φώτα LED (εκτός των φλας), με σχεδίαση που τονίζει την στιβαρότητα, ενώ η ποδιά στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα δίνει αίσθηση αντοχής.

Χρωματικά, το ASX προσφέρεται με την πολύ λαμπερή απόχρωση Red Diamond, την σπορ Sunshine Orange, και την φινετσάτη Oak Brown.

  1. Βελτιώσεις στο Smartphone-link Display Audio (SDA)

Το Smartphone-link Display Audio (SDA) έχει αναβαθμιστεί με έμφαση στην προηγμένη συνδεσιμότητα.

- Το μέγεθος της οθόνης έχει αυξηθεί από 7 σε 8 ίντσες, ενώ βίντεο αποθηκευμένα σε USB memory sticks μπορούν τώρα να προβάλλονται στην οθόνη SDA4 (όταν το όχημα είναι σταματημένο).

- Οι κορυφαίες εκδόσεις εφοδιάζονται με σύστημα πλοήγησης Tom Tom 5. Πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο μπορούν τώρα να αξιολογούνται με σύνδεση στο internet και τη χρήση ενός smartphone.

- Τέλος, σύντομα θα διατίθεται μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί ταχύμετρο, χιλιομετρητή, προειδοποιητικές λυχνίες και άλλες πληροφορίες του οχήματος. Η εφαρμογή θα ελέγχει το υπόλοιπο καυσίμου και θα καθοδηγεί τον οδηγό στους πλησιέστερους σταθμούς ανεφοδιασμού, ενώ θα ενημερώνει και για τα απαιτούμενα διαστήματα σέρβις και ελέγχων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει