Ο Luigi Chinetti είναι ένας άνθρωπος που σημαίνει πολλά για τους λάτρεις της αγωνιστικής αυτοκίνησης, καθώς ήταν ένας από τους μεγάλους θριαμβευτές του αγώνα αντοχής του Le Mans και παθιασμένος με τις Ferrari όσο λίγοι.

Και καθώς έφτασε να γίνει ο γενικός εισαγωγέας των Ferrari στις ΗΠΑ, ίδρυσε το 1958 την ομάδα North American Racing Team (NART) για να αυξήσει το αγωνιστικό αντίκτυπο της ιταλικής φίρμας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η ιδέα του έπιασε και με το παραπάνω και πλάι στα καθαρόαιμα αγωνιστικά, ο Chinetti απέκτησε το «ελευθέρας» να παραγγέλνει και Ferrari με ειδικές προδιαγραφές και το σήμα της NART περασμένο πάνω τους.

Μια τέτοια θρυλική δημιουργία είναι και η Ferrari 365 GTB/4 Daytona NART Spider του 1971, μια Ferrari 365 GTB/4 Daytona δηλαδή που ο Chinetti «πείραξε» κατά βούληση με τη βοήθεια του εξίσου θρυλικού σχεδιαστή σπορ αυτοκινήτων Giovanni Michelotti (της Vignale), που έβαλε το χέρι του σε Ferrari, Triumph, BMW κ.ά.

Ο Chinetti έφτιαξε τρεις NART Spider και τη συγκεκριμένη μάλιστα την έκανε δώρο στη σύζυγό του, γι’ αυτό και φέρει το όνομά της στις πόρτες. Κάτι που την κάνει ακόμα πιο σπάνια και μοναδική από τις δύο αδελφές της.

Η κλασική κούκλα βγαίνει τον Ιανουάριο σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 600.000-650.000 δολάρια.

Και είναι πιο βέβαια πιο όμορφη και στιλάτη από ποτέ, λες και είμαστε ακόμα στο 1974 και το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο, όπου είχε αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό…