Η Audi είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσει το πρωτότυπο Q2 στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο χρόνο.

Το Audi Q2 concept είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί στο τέλος της εβδομάδας, στο Σαλόνι του Παρισιού. Φήμες αναφέρουν ότι το Q2 βασίζεται πάνω στο πάτωμα του Α1 και αποτελεί το «αδερφάκι» του VW CrossPolo. Το πρωτότυπο crossover έχει υιοθετήσει αρκετές στιλιστικές πινελιές από το Α1 και το Q3, ενώ ο χαρακτήρας και η σχεδίασή του (επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, υπερυψωμένο αμάξωμα) προϊδεάζει τον οδηγό ότι πρόκειται για ένα off-road όχημα. Ωστόσο, το Q2 θα μπορεί να κινηθεί με άνεση εκτός και εντός πόλης, λόγω των μικρότερων διαστάσεων σε σχέση με τον Q3.

Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, το μοντέλο θα λανσαριστεί το 2013 και θα εφοδιάζεται με αρκετούς και ενδιαφέροντες για την εποχή βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, όπως ο 1,4 και 1,6 λτ. και ο 1,6 λτ. αντίστοιχα. Επίσης, η πιο απλή έκδοση θα διαθέτει προσθιοκίνηση, ενώ προαιρετικά θα μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να διαθέτει και τετρακίνηση.

Πηγή: autotriti.gr