Ο «ντόπιος» Louis Rossi (έχει γεννηθεί στο Le Mans) κατέκτησε επιτέλους την πρώτη του νίκη στην Moto3, μετά από έναν συνετό αγώνα, αφού κατάφερε να μείνει όρθιος όταν οι πολλοί μπροστά του έπεσαν. Όμως ο πρώτος στη βαθμολογία Sandro Cortese ήταν ο κερδισμένος, αφού αύξησε τη διαφορά του, παρότι είχε και ο ίδιος μία πτώση.

Το καθοριστικό στοιχείο του αγώνα ήταν η καταιγιστική βροχή. Δημιούργησε προβλήματα στους αναβάτες πριν ακόμα πάρουν εκκίνηση, όταν ο Efren Vazquez (2ος στη σχάρα) και ο Jack Miller αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα πιτ με τεχνικά προβλήματα.

Μόνον ο Miller κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα. Μετά την εκκίνηση, μια ομάδα πέντε αναβατών έφυγε μπροστά, αποτελούμενη από τους Maverick Vinales, Hector Faubel, Zulfahmi Khairuddin, Miguel Oliveria και Luis Salom, ενώ ο Louis Rossi «κάθισε» λίγο πιο πίσω. Οι συνθήκες στην πίστα ήταν πραγματικά επικίνδυνες, αιφνιδιάζοντας πρώτα τους πιο αργούς αναβάτες, αλλά και τους πρώτους λίγο αργότερα.

Μπροστά στην αρχή ήταν ο Faubel αλλά δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από τους υπόλοιπους, και οι αποστάσεις μεταξύ τους ήταν επικίνδυνα μικρές για τέτοιες συνθήκες. Στα μισά του αγώνα ενεργοποιήθηκε ο «νόμος του Μέρφι» για όποιον είχε την πρωτοπορία. Ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε για τους Faubel, Oliveira και τέλος τον Maverick που κληρονόμησαν την πρώτη θέση μετά την πτώση του Faubel.

Οι πτώσεις των πρώτων έφεραν τον Rossi στην κορυφή με αβαντάζ 20 δευτερολέπτων από τον 2ο Sandro Cortese.

Οι δυο τους έδειχναν να αποζητούν μόνον τον σίγουρο τερματισμό, ωστόσο οι συνθήκες ξεγέλασαν τον Cortese που δύο γύρους από το τέλος δεν κατάφερε να πάρει σωστά το σικέην και έπεσε. Ωστόσο ο Γερμανός ήταν πολύ τυχερός, όχι γιατί δεν χτύπησε αλλά γιατί κατάφερε να μη του σβήσει ο κινητήρας του KTM.

Με πατημένο πάντα τον συμπλέκτη ανέβηκε πάλι στη σέλα και επέστρεψε τον αγώνα τερματίζοντας 6ος. Οι βαθμοί που μάζεψε τον φέρνουν πρώτο με διαφορά 12 πόντων από τον Vinales.

Ο κόσμος πανευτυχής αποθέωσε τον πιτσιρικά Rossi, ενώ την τιμή της ομάδας Aspar έσωσε ο Alberto Moncayo με τη 2η θέση, Ο Alex Rins, παρότι οδήγησε με σπασμένο δάχτυλο κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Niccolo Antonelli και να πάρει την 3η θέση και το πρώτο του βάθρο.

Ο ελληνικής καταγωγής Θανάσης Σίσσης μετά από τις ατυχίες στην Πορτογαλία πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στην πρώτη του χρονιά στη Moto3. Μετά από ένα συνετό αγώνα παίρνοντας υπολογισμένα ρίσκα, κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση και πλέον προηγείται στη βαθμολογία των rookies.