Έχει τη δυνατότητα να ξεπερνά εμπόδια ύψους 70 εκατοστών, αλλά και να κινείται απροβλημάτιστα στο νερό.

Το Sherp είναι ένα φορτηγό παντός εδάφους που κατασκευάζεται στη Ρωσία από την εταιρεία Sherp ATV.

Χάρη στα ευμεγέθη ειδικά λάστιχα που διαθέτουν σύστημα αυτοφουσκώματος, έχει τη δυνατότητα να ξεπερνά εμπόδια ύψους 70 εκατοστών, αλλά και να κινείται απροβλημάτιστα στο νερό.

Το Sherp είναι εφοδιασμένο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα ντίζελ 1,5 λίτρων της Kubota που αποδίδει 44 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το βάρους 1.300 κιλών όχημα είναι 45 km/h, ενώ μπορεί να κινηθεί με 6 km/h στο νερό.

Το ειδικό σύστημα διεύθυνσης που διαθέτει του δίνει την δυνατότητα να συμπεριφέρεται σαν άρμα μάχης, αλλάζοντας πολύ εύκολα κατεύθυνση. Η δε τιμή του ξεκινά από τα 65.000 δολάρια.

Ένα τέτοιο όχημα βρέθηκε στα χέρια μιας ομάδας «ανήσυχων» Αμερικανών που αποφάσισαν να το υποβάλλουν σε σκληρές δοκιμασίες για να διαπιστώσουν τις ικανότητές του.

Βρέθηκαν, λοιπόν, σε μια βαλτώδη περιοχή στο Τέξας, μαζί με διάφορα άλλα οχήματα off-road και ξεκίνησαν τις δοκιμασίες. Μόνο που το Sherp τα βρήκε σκούρα κάποια στιγμή καθώς «κόλλησε» προσπαθώντας να διασχίσει μια λασπώδη λίμνη.

Τελικά μετά από μεγάλη προσπάθεια και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια που παρείχε το βίντσι μιας τετράτροχης γουρούνας, το ρωσικό φορτηγό κατάφερε να «ξεκολλήσει» από τις λάσπες…