Η Suzuki διευρύνει το ενδιαφέρον της για τη Σελήνη

Συμμετέχει στη χρηματοδότηση μιας start-up με αντικείμενο τις σεληνιακές μεταφορές


AUTO
22:40
09/01/2018
Η Suzuki διευρύνει το ενδιαφέρον της για τη Σελήνη
loading

Με πρόσφατο δελτίο Τύπου η Suzuki Motor ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση μιας καινοφανούς εταιρείας (start-up) με αντικείμενο την εξερεύνηση της Σελήνης. Η εταιρεία ονομάζεται ispace και η χρηματοδότηση αφορά στις δύο πρώτες εξερευνητικές αποστολές της στο φυσικό δορυφόρο μας.

Η ispace που έχει γραφεία στην Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο και τις ΗΠΑ, αποσκοπεί μεσοπρόθεσμα στη δημιουργία ενός στόλου σεληνακάτων που θα προσφέρεται προς ενοικίαση για την μεταφορά υλικών και τεχνολογικού εξοπλισμούς από και προς τη σεληνιακή επιφάνεια.

Όλα αυτά εν όψει της μελλοντικής μόνιμης εγκατάστασης ανθρώπων στο φεγγάρι. Πριν φτάσει εκεί όμως, η ispace σχεδιάζει να εκτελέσει δύο προκαταρκτικές αποστολές, την πρώτη το 2019, με σκοπό την τοποθέτηση σε σεληνιακή τροχιά μιας σεληνακάτου και τη διενέργεια παρατηρήσεων.

Η δεύτερη που ήδη έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 θα καταλήξει στην προσελήνωση της ακάτου, η οποία στη συνέχεια θα εξαπολύσει ένα σμήνος μικρότερων οχημάτων για να εξερευνήσουν και χαρτογραφήσουν το έδαφος.

Οι λεπτομέρειες της χρηματοδότησης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, όμως η ispace με δήλωσή της ανάφερε ότι έχει συγκεντρώσει ήδη 90,2 εκατ. δολάρια από πολλούς επενδυτές, στους οποίους περιλαμβάνονται εκτός της Suzuki, οι Innovation Network Corporation of Japan, Development Bank of Japan, Tokyo Broadcasting System, Konica Minolta, Shimizu, SPARX, Dentsu, Real Tech Fund, KDDI, Japan Airlines και Toppan Printing.

ogivfh3 ogivfh2 ogivfh1

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει