Σαν σήμερα, Παρασκευή, συμπληρώνονται 4 χρόνια από το ατύχημα που είχε ο Μίχαελ Σουμάχερ και ένα μυστήριο καλύπτει την κατάσταση της υγείας του.

Ο Σουμάχερ έκανε διακοπές με την οικογένεια του στο θέρετρο των γαλλικών Άλπεων της Meribel και ενώ έκανε σκι, έφυγε από την πίστα με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να υποστεί «σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες».

Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε οι γιατροί προχώρησαν σε 2 εγχειρήσεις οι οποίες κράτησαν στη ζωή τον Γερμανό, ο οποίος όμως βρισκόταν σε κώμα.

Στις 16 Ιουνίου 2014 βγήκε από το κώμα και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Λοζάνης στην έπαυλή του στη λίμνη της Γενεύης.

Οι πρώτες φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το ατύχημα, προσπάθησαν να πουληθούν πριν από έναν χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες κόστιζαν 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το πρώην ισχυρό αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στην F1, ο Jean Todt, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ότι ο Σουμάχερ «ακόμα παλεύει» να βγει νικητής από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο σκι και τον άφησε ανίκανο να μιλήσει ή να περπατήσει.

Ο Todt, που είναι πλέον πρόεδρος της World Automobile Federation (FIA), μίλησε κατασυγκινημένος για τον εφτά φορές πρωταθλητή της F1, ο οποίος περιλήφθηκε πρόσφατα στο Hall of Fame.

Σύμφωνα με την «Express», ο μεγαλοπαράγοντας του μηχανοκίνητου αθλητισμού είπε κατά τη διάρκεια του γεγονότος: «Μας λείπει ο Μάικλ. Είναι εδώ, ακόμα παλεύει. Η μάχη συνεχίζεται. Ο Μάικλ είναι κάποιος πολύ ξεχωριστός, κάποιος πολύ ξεχωριστός για τα μηχανοκίνητα σπορ. Είναι ξεχωριστός για μένα, είναι φίλος».

Όσο για τη μάνατζερ του Σουμάχερ, τη Sabine Kehm, τόνισε: «Όλοι ξέρουμε πως ο Μάικλ έπρεπε να είναι εδώ και είμαι σίγουρη πως θα το ήθελε πολύ. Είχε πάντα απόλυτο σεβασμό για όλους, θα ήταν πολύ υπερήφανος».

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του Σουμάχερ ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο δικηγόρος της οικογένειας Felix Damm αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο Σουμάχερ έχει σημειώσει τέτοια «αξιοθαύμαστη πρόοδο» και είπε πως ο 47χρονος δεν μπορεί να περπατήσει αλλά ούτε και να σταθεί ακόμα και με τη βοήθεια εξειδικευμένων θεραπευτών.