Με χαμηλές εκπομπές CO2, ισχυρά μοτέρ και πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση, το νέο Outlander θα παρουσιαστεί επίσημα στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ωστόσο, η Mitsubishi δημοσίευσε την πρώτη επίσημη εικόνα καθώς και κάποιες τεχνικές πληροφορίες του Outlander. Το καινούριο crossover μοντέλο φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχημένη παράδοση των προκατόχων του, διατηρώντας «αθλητικό» στυλ και δυναμικό design.

Τα βασικά στοιχεία που τονίζει η Mitsubishi στη σχετική της ανακοίνωση για το νέο Outlander είναι τα εξής:

– Χαμηλή περιβαλλοντική επίδραση: Ανάλογα τις αγορές και την έκδοση θα δούμε το Outlander και με εκπομπές CO2 μικρότερες των 130 γρ./χλμ.

– Υψηλά επίπεδα ασφάλειας: Με τεχνολογίες αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, ακούσιας αναχώρησης από τη λωρίδα και ενεργό cruise control.

– Άνεση στην οδήγηση: Με στοιχεία εξοπλισμού όπως ο διζωνικός κλιματισμός, το τηλεσκοπικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, τα εξελιγμένης τεχνολογίας εργοστασιακά φωτιστικά σώματα xenon.

Σε επίπεδο κινητήρων, η ευρωπαϊκή εκδοχή του νέου Outlander θα σταδιοδρομήσει εμπορικά με μοτέρ 2,0 λίτρων MIVEC (βενζίνης) και 2,2 λίτρων ΜIVEC Clean Diesel. Αυτά τα μοτέρ θα συνεργάζονται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με 6άρι αυτόματο, μεταδίδοντας την κίνηση στους 2 ή και στους 4 τροχούς.

Για καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, θα ενσωματώνει σύστημα start/stop στον κινητήρα αλλά και ειδικό λογισμικό που θα ενημερώνει τον οδηγό για τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις.

Τo 2013 και υβριδικό plug-in

Εκμεταλλευόμενη την ευέλικτη πλατφόρμα του αυτοκινήτου αλλά και τη τεχνογνωσία που απέκτησε από το πρωτότυπο PX-MiEV, η Mitsubishi θα παρουσιάσει το 2013 και την υβριδική έκδοση του νέου Outlander. Υπολογίζεται πως αυτό το μοντέλο θα έχει αυτονομία περίπου 800 χλμ. και εκπομπές CO2 κοντά στα 50 γρ./χλμ!

Πηγή: autotriti.gr