Το Ford Fiesta γιορτάζει την 35η επέτειό του με μια συναρπαστική νέα έκδοση, το «Fiesta Sport Magnet». Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο κινητήρα της τρέχουσας γκάμας Fiesta, τον βενζινοκινητήρα Duratec Ti-VCT που παράγει 134PS στις 6.700 σαλ. και ροπή 160Nm στις 4.250 σαλ. σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο πυκνής κλιμάκωσης και νέο σύστημα εξαγωγής. Αποτέλεσμα: το Fiesta Sport Magnet έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 195km/h.

Αμέσως μετά το Fiesta Sport+ που λανσαρίστηκε το Φεβρουάριο (με το όνομα 1600S στη Βρετανία και Sport S στη Γερμανία), το Sport Magnet εμφανίζεται βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα. Ένα πλήρες κιτ αμαξώματος με χαμηλωμένες πλαϊνές ποδιές και σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα και την πίσω πόρτα, τονίζουν την προηγμένη σχεδιαστική φιλοσοφία Kinetic Design του Fiesta, ενώ άλλα ελκυστικά στοιχεία είναι το ασημί πλαίσιο της μάσκας, η αεροτομή, τα πλαίσια προβολέων ομίχλης και μία απαστράπτουσα διπλή απόληξη εξαγωγής. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται μόνο σε τρίθυρη έκδοση τονίζοντας έτσι το σπορτίφ στυλ. Ζάντες αλουμινίου σε Panther Black ολοκληρώνουν την εξωτερική αναβάθμιση του Fiesta Sport Magnet. Ζάντες 17 ιντσών φιλοξενούνται στους σπορ θόλους των τροχών ενώ προαιρετικά, διατίθενται ασημί ζάντες.

Οι αγοραστές του Ford Fiesta Sport Magnet θα μπορούν να επιλέξουν από επτά εξωτερικές αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων η Panther Black όπως και οι ζάντες αλουμινίου. Η δημιουργία χρωματικής αντίθεσης μαύρου-ασημί συνεχίζεται στο εσωτερικό όπου τα θερμαινόμενα, δερμάτινα σπορ καθίσματα σε Ebony Black με ασημί ραφή προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης και στήριξης για μέγιστη οδηγική απόλαυση. Βασικό στοιχείο της οδηγικής εμπειρίας είναι και το τιμόνι, με ασορτί δερμάτινη επένδυση και πολυτελείς μαύρες ακτίνες.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία εξοπλισμού είναι το air-condition με αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας, δερμάτινο χειρόφρενο και επιλογέας ταχυτήτων, αλουμινένια πεντάλ, μαύρα γυαλιστερά πλαίσια οργάνων, καθώς και πατάκια και ασημί διακοσμητικά μαρσπιέ. Επίσης το μοντέλο θα περιλαμβάνει θύρα USB για σύνδεση εξωτερικών φορητών συσκευών και ένα ηχοσύστημα έξι ηχείων με tweeter στις πόρτες, bluetooth με voice control.

Το Fiesta Sport, διατίθεται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές – μεταξύ των οποίων η Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία Ελβετία και στην Ελλάδα όπου οι επίσημοι έμποροι δέχονται ήδη παραγγελίες. Το Fiesta έχει γράψει μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας της Ford με συνολικές πωλήσεις 14 εκατομμυρίων οχημάτων. Η σημερινή γενιά Fiesta παράγεται στα εργοστάσια της Κολωνίας (Γερμανία) και της Βαλένθια (Ισπανία).

Πηγή: 4troxoi.gr