Η BYD θα παρουσιάσει δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής τεχνολογίας στην έκθεση της Γενεύης. Πρόκειται για το BYD e6-Eco, αλλά και το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό SUV διπλής λειτουργίας BYD S6DM το οποίο διαθέτει ανεξάρτητη τετρακίνηση και σύστημα «dual mode hybrid F3DM».

Το νέο πενταθέσιο crossover της BYD με τον κωδικό «e6-Eco», είναι εξοπλισμένο με μπαταρία BYD Fe, η οποία του χαρίζει αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων (σε αστικές συνθήκες), ενώ χρειάζονται μόνο 40 λεπτά προκειμένου να φορτιστεί πλήρως από έναν ταχύ-φορτιστή των 100KW.

Το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό SUV «διπλής λειτουργίας» είναι το S6DM, το οποίο διαθέτει ανεξάρτητη τετρακίνηση. Η ακτίνα δράσης του ορίζεται στα 60 χιλιόμετρα (με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία) και σε πάνω από 495 χιλιόμετρα (σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα των 2,0 λίτρων). Το S6DM διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 10kW (Μ1) σε συνδυασμό με κιβώτιο 6 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη που κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας 75kW (Μ2) κινεί τους πίσω τροχούς.


BYD e6-Eco

Το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό λεωφορείο ονομάζεται «e-Bus K9» και χρησιμοποιεί μπαταρίες BYD Fe. Έχει μήκος 12 μέτρων, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερο-ανάρτηση, χαμηλό πάτωμα και τεράστιους χώρους, ενώ μπορεί να διανύσει πάνω από 250 χιλιόμετρα με μία φόρτιση σε συνθήκες πόλης!


BYD S6DM


BYD e-Bus K9

To πρώτο «dual mode» ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το «F3DM». Διαθέτει μπαταρίες BYD Fe για την ηλεκτρική του λειτουργία, που συνδυάζονται με βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου. Επίσης διαθέτει ηλιοροφή με ηλιακά panels τα οποία φορτίζουν τη μπαταρία, η οποία χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία 60 χιλιομέτρων, ενώ η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Δείτε το βίντεο…

Πηγή: autotriti.gr