Το τελευταίο διάστημα οι φήμες που θέλουν την Abarth να εξελίσσει ένα νέο διθέσιο σπορ μοντέλο, δίνουν και παίρνουν. Αυτές περιλαμβάνουν από συνεργασία με τη Lotus για το «δανεισμό» αλουμινένιου σασί, έως και τη πιθανή συνεργασία με την KTM!

Το κεφάλαιο σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει, αφού τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως η Abarth στην έκθεση της Γενεύης θα μας παρουσιάσει τελικά μια μοναδική σπορ κατασκευή!

Αυτή προέκυψε από τη συνεργασία της με τους μεταπτυχιακούς μαθητές του τμήματος σχεδίασης οχημάτων του Πανεπιστημίου IED (Istituto Europeo di Design) που βρίσκεται στο Τορίνο. Οι 7 συνολικά φοιτητές που ασχολήθηκαν με το σχεδιασμό του Scorp-Ion, εργάστηκαν υπό την εποπτεία του Luca Borgogno (από το τμήμα του Pininfarina), και του Luigi Giampaolo (σχεδιαστή της Maserati).

Τα μόνα επίσημα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το εντυπωσιακό concept είναι οι διαστάσεις του: 4.010×1.905×1.192 χιλ. για ΜxΠxΥ, και 2.350 χιλ. για το μεταξόνιο, καθώς και το γεγονός ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό).

Περισσότερα στην επίσημη παρουσίαση στην έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: autotriti.gr