H Force India επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο 24χρονος πρωταθλητής του DTM, Paul di Resta θα είναι team mate του Adrian Sutil φέτος, ενώ ο Nico Hulkenberg (πρώην οδηγός της Williams) θα αποτελέσει το δοκιμαστή της ομάδας του Silverstone. Μεγάλος χαμένος ο Vitantonio Liuzzi, καθώς η Force India δε σεβάστηκε το συμβόλαιό του, που ίσχυε και για φέτος. Η μοναδική ανοικτή θέση που έχει απομείνει στο grid είναι το δεύτερο cockpit της HRT.

Συνεπώς, ο Paul di Resta, ξάδερφος του τρεις φορές πρωταθλητή στο IRL, Dario Franchitti (αμφότεροι Σκοτσέζοι με ιταλικές ρίζες) θα κάνει φέτος το ντεμπούτο του στη Formula 1. O 24χρονος κατέκτησε το 2010 τον τίτλο στην 4η πλήρη σεζόν του στο DTM. Πριν το Γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού, ο di Resta είχε νικήσει τον Sebastian Vettel στη μάχη για τον τίτλο του 2006 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3 όταν αμφότεροι βρίσκονταν στη δεύτερη σεζόν τους στο θεσμό. Πριν τη Formula 3, o di Resta είχε αγωνιστεί στo Bρετανικό πρωτάθλημα Formula Renault 2.0 (3ος το 2004). Οι επιδόσεις του εκεί του εξασφάλισαν το βραβείο McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year (το οποίο είχε απονεμηθεί στο παρελθόν στους David Coulthard και Jenson Button), που του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο F1 της McLaren σε πολύ νεαρή ηλικία.

Όντας δοκιμαστής της Force India πέρυσι, ο di Resta οδήγησε το μονοθέσιο της ομάδας στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών 8 Grand Prix. Επιπλέον, ο Σκοτσέζος έχει την υποστήριξη της Mercedes, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο στο DTM πέρυσι. Μάνατζερ του di Resta είναι ο πατέρας του Lewis Hamilton, Anthony Hamilton, ενώ πέρυσι, όταν η Force India δημοσιοποίησε ότι ο Σκοτσέζος θα γίνει δοκιμαστής της, το έκανε παράλληλα με την ανακοίνωση του σκοτσέζικης προέλευσης σπόνσορά της, White & Mackay, από την έδρα της οποίας έγινε και σημερινή ανακοίνωση.

O Adrian Sutil ήταν δεδομένο ότι θα παρέμενε για 5η σεζόν στη Force India, ενώ ήταν κοινό μυστικό ότι ο 23χρονος, επίσης Γερμανός, Nico Hulkenberg θα καταλάμβανε το ρόλο του δοκιμαστή στην ομάδα του Silverstone, οδηγώντας το μονοθέσιό της στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής των Grand Prix. Η Williams αντικατέστησε τον Hulknberg, καθώς ο Pastor Maldonado προσέφερε ένα πολύ ελκυστικό οικονομικό πακέτο από τους σπόνσορές του. Ο μάνατζερ του Hulkenberg, Willi Weber δήλωσε ότι προτίμησε για τον οδηγό του τη θέση του δοκιμαστή στη Force India, από το αγωνιστικό cockpit στη Virgin δίπλα στον Timo Glock.

Περιμένουμε τώρα να δούμε τις εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση του Liuzzi. Eφόσον έγινε συμβιβασμός μεταξύ των δυο πλευρών για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου, ο Ιταλός θα πρέπει να έλαβε κάποια αποζημίωση από την ομάδα. Ωστόσο, ο Liuzzi συνέχιζε να υποστηρίζει στις πρόσφατες δηλώσεις του ότι δε γνωρίζει τίποτα περί αντικατάστασής του. Συνεπώς, ο Ιταλός ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Force India. O Liuzzi μπορεί να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων (CRB) της FIA, αν και αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ακριβή για τον οδηγό. Όταν βγάλει την απόφασή του το CRB, το καλύτερο που μπορεί να κάνει για τον οδηγό, είναι να υποχρεώσει την ομάδα να τον αποζημιώσει.

Ειδάλλως, ο Liuzzi μπορεί να βγάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της πρώην ομάδας του σε μια προσπάθεια να της απαγορεύσει να αγωνιστεί στο Μπαχρέιν, αφού ο Ιταλός έχει νομικό δικαίωμα να βρίσκεται σε ένα από τα μονοθέσιά της.

Πηγή: 4troxoi.gr