Μια άγρια δολοφονία σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς μια 19χρονη μαζί με τρεις φίλους της, δολοφόνησαν τον 57χρονο σύντροφο της, ώστε να μπορέσουν να τον ληστέψουν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το άψυχο σώμα του Μουράτ Αρπαπάι, ο οποίος εργαζόταν στην Κωνσταντινούπολη ως μεταφραστής, έχοντας ζήσει τα παιδικά του χρόνια στη Βρετανία, βρέθηκε στο φρεάτιο εξαερισμού ενός διαμερίσματος στην πόλη, από κατοίκους του κτιρίου στις 27 Ιουλίου. Ερευνητές πιστεύουν ότι ο 57χρονος, που λάμβανε τακτικά εμβάσματα από την οικογένειά του στην Αγγλία, δολοφονήθηκε με χημική ουσία που του χορηγήθηκε μέσω ένεσης, αφού προηγουμένως οι δράστες τον είχαν δέσει σε καρέκλα.

Ο Αρπαπάι είχε γνωρίσει online ορισμένα άτομα από την περιοχή Σιρινεβλέρ της Κωνσταντινούπολης. Όταν τα συνάντησε τελικά από κοντά, ερωτεύτηκε ένα μέλος της παρέας, την 19χρονη Μουχτερέμ Περτσικλί.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, λίγη ώρα αφότου ο Αρπαπάι και η νεαρή ερωμένη του μπήκαν στο διαμέρισμα, κατέφθασαν στο σημείο τρία ακόμη άτομα (η Σερπίλ Ντεμίρ, ο Ντογκάν Σαριγιλντίζ και ο Φατίχ Εργκίνογλου). Ο άτυχος άνδρας πιστεύεται ότι ξυλοκοπήθηκε μέχρι να πέσει αναίσθητος από τους δράστες, προτού αυτοί του περάσουν χειροπέδες και του χορηγήσουν με ένεση μια τοξική «χημική ουσία», η οποία δεν διευκρινίζεται από τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Στη συνέχεια, οι δράστες πέταξαν το πτώμα σε ένα φρεάτιο εξαερισμού, όπου βρέθηκε το επόμενο πρωί. Μετά το έγκλημα, η συμμορία φέρεται να πήγε στο σπίτι του άνδρα σε άλλη γειτονιά της Κωνσταντινούπολης και να έκλεψε τα χρήματα που είχε φυλαγμένα εκεί.

Η Περτσικλί και η Ντεμίρ έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, η Μπασάκ έχει διαφύγει στη Γεωργία και οι δύο άνδρες της σπείρας βρίσκονται στην Κύπρο, με τις τουρκικές Αρχές να έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη σύλληψη και την έκδοσή τους.