Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους οι οποίοι σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση, σύμφωνα με τον στρατό, την αστυνομία και τη Σιν Μπετ, την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται ότι «ένας πυρήνας τρομοκρατών από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο» και πιστεύεται ότι οι άνδρες αυτοί ήταν καθ’ οδόν για να διαπράξουν μια επίθεση. Ο επικεφαλής του πυρήνα και δύο άλλα μέλη σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας «στα περίχωρα της Τζενίν», στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του πυρήνα ήταν ο 26χρονος Νάγιεφ Άμπου Ζουέιτ που δρούσε στον καταυλισμό της Τζενίν. Στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε «ένοπλες επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ακολουθώντας τις οδηγίες των τρομοκρατών της Λωρίδας της Γάζας».

Ο Χάζεμ Κάσεμ, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς από τη Γάζα, είπε ότι οι θάνατοι αυτοί δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. «Ο εχθρός, που δολοφόνησε τρεις Παλαιστίνιους του λαού μας, θα πληρώσει το τίμημα των εγκλημάτων του», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.