Απίστευτη τύχη είχε άνδρας στην Κίνα που κατάφερε και διασώθηκε μέσα από το αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού. Αν και το αυτοκίνητο αναποδογύρισε αυτός κατάφερε και βγήκε στην επιφάνεια.

Όπως αναφέρει το BBC που παρουσιάζει και το σχετικό βίντεο ο άνδρας διασώθηκε ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες από πυροσβέστες στην πόλη Βουάν στη Χεμπέι της Κίνας, αφού παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό του μέσα σε πλημμυρισμένο ποτάμι.

Η διάσωση καταγράφηκε από την κρατική τηλεόραση. Οι καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την περιοχή λόγω του τυφώνα Ντοκσούρι.

Φονικός τυφώνας στην Κίνα – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Στο έλεος καταστροφικών πλημμυρών βρίσκεται η Κίνα. Οι δρόμοι του Πεκίνου έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια που παρασύρουν δεκάδες αυτοκίνητα.

Από τη θεομηνία κατέρρευσαν γέφυρες και περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ γίνεται λόγος για δύο τουλάχιστον νεκρούς. Οι αρχές κάνουν λόγο για τον ισχυρότερο τυφώνα που πλήττει την Κίνα εδώ και χρόνια και έθεσαν τη Δευτέρα (31/7) το Πεκίνο σε ύψιστο συναγερμό.

Την Παρασκευή (29/7) και το Σάββατο (30/7) προκλήθηκαν τεράστιες πλημμύρες στη νότια επαρχία Φουζιάν, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ στο Πεκίνο έγινε ρεκόρ βροχοπτώσεων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν ακόμα να πλήττουν το Πεκίνο, όπως και τις επαρχίες Χεμπέι και Σανσί, αλλά και την πόλη Τιανζίν.

Έπεσε γέφυρα, αγνοείται ένας άνθρωπος

Στη επαρχία Χεμπέι της Κίνας ένας οδηγός αγνοείται αφού δύο φορτηγά βρέθηκαν στο κενό όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πόλη Μπαοντίνγκ την Κυριακή.

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται, όπως τα πλάνα από τη διάσωση ενός ηλικιωμένου στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, που εγκλωβίστηκε στο όχημά του από τα νερά και τον έσωσε ένας ηρωικός οδηγός λεωφορείου.

Ο τυφώνας Ντοκσούρι που έπληξε την Κίνα και ειδικά το Πεκίνο προκάλεσε ανάμεσα στα άλλα και «βραχυκύκλωμα» στις αεροπορικές μετακινήσεις. Στα δυο αεροδρόμια της πρωτεύουσας της χώρας προκλήθηκε χάος και εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τη Δευτέρα (31/7) ακυρώθηκαν 180 πτήσεις και δεκάδες είχαν καθυστέρηση.

Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ ανεστάλησαν οι εργασίες σε περισσότερα από 4.000 εργοτάξια. Περίπου 2.000 κτίρια ελέγχθηκαν για ζημιές.

Από τη μανία του τυφώνα που σαρώνει την Κίνα δεν γλίτωσαν και τα τρένα. Τμήμα σιδηροδρομικής γέφυρας στην πόλη Σιζαζχουάγνκ παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μετακινήσεις με τρένα στις περιοχές που σαρώνει της Κίνας ο κυκλώνας έχουν σταματήσει και η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων έστειλε τρόφιμα και πόσιμο νερό σε επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Οι αρχές του Πεκίνου έχουν θέσει την πόλη σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ενώ ο Υδρολογικός Σταθμός της πρωτεύουσας της χώρας λέει ότι αναμένονται μεγαλύτερες βροχοπτώσεις και χειρότερες πλημμύρες.

Το κακό είναι ότι μετά τον τυφώνα Ντοκσούρι έρχεται κι άλλος στη χώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ένας άλλος τυφώνας, ο Κανούν πλησιάζει τη χώρα και αναμένεται να πλήξει αυτή την εβδομάδα τις πυκνοκατοικημένες παράκτιες περιοχές της.