Το hashtag #Rhodes έγινε τρεντ στο αγγλικό Twitter με χιλιάδες Βρετανούς τουρίστες που είχαν επισκεφθεί τη Ρόδο, να ευχαριστούν τους κατοίκους του νησιού για τη βοήθεια που παρείχαν, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Εκκενώσαμε τον οικισμό Αφάντου και οι ντόπιοι μας έδωσαν φαγητό, ποτά, παιχνίδια και πάνες για τα παιδιά, και μας βοήθησαν να βρούμε ταξί/λεωφορείο για τα ξενοδοχεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης, μεταξύ πολλών άλλων.

Σημειώνεται, ότι το υπουργείο Εξωτερικών οργάνωσε μια μεγάλη επιχείρηση για τους τουρίστες που βρίσκονταν στη Ρόδο, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε κλειστά γυμναστήρια, σχολεία και ξενοδοχεία, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως «χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και τη συνδρομή σε αυτή και του υπουργείου Εξωτερικών εξασφαλίστηκε η ομαλή και ασφαλής απομάκρυνση σχεδόν 19.000 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι ξένοι υπήκοοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης ξένων υπηκόων από σημείο της ελληνικής επικράτειας».

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά «ευχαριστώ» των Βρετανών τουριστών τους κατοίκους της Ρόδου: