Μια μητέρα που κάνει συχνά παγωμένα μπάνια μαζί με τον 18 μηνών γιο της δέχεται οργισμένες αντιδράσεις από ανθρώπους που την αποκαλούν «κακή μαμά». Η Kya Jeub, μητέρα δύο παιδιών, από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok της, όπου χρησιμοποιεί το όνομα Ice Queen, εξηγώντας γιατί της αρέσει να χαλαρώνει σε έναν κουβά με πάγο μαζί με τα παιδιά της Damon και Hermione.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορώ να κάνω, για τα παιδιά μου είναι να τους δίνω το καλό παράδειγμα, συμπεριλαμβάνοντάς τα στην καθημερινή μου ρουτίνα και ενσταλάζοντας αυτοπεποίθηση, ειρήνη και θάρρος στο μυαλό τους», αναφέρει η λεζάντα του βίντεο, το οποίο έχει ήδη πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές από την Τετάρτη που αναρτήθηκε.

@itskyajeub

The best thing I can do, for my kids is to set a good example for them by including them in my daily routine and instilling confidence, peace, and courage into their minds🤍 #parenting #icebath #icequeen #mom #coldplunge #example #confidence #momsoftiktok #goodexample #routine

♬ Dandelions (slowed + reverb) – Ruth B. & sped up + slowed

Στο βίντεό της, η ίδια μοιράζεται σχόλια από TikTokers που εκφράσουν τις αντιδράσεις τους για τις επιλογές της. «Κακή μαμά», γράφει ένας στα σχόλια. «Κακό παράδειγμα», λέει ένας άλλος.

«Μην μαθαίνεις στα παιδιά σου να μπαίνουν στο παγωμένο νερό», της λέει κάποιος. «Μην το κάνεις αυτό με τα παιδιά σου», γράφει ένας TikToker.

«Τα παιδιά σου δεν καταλαβαίνουν» και «Είναι πολύ μικρός», αναφωνούν άλλοι.

Οι… βουτιές σε κρύο νερό, γνωστές και ως κρυοθεραπεία, μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη, όπως η ανακούφιση των μυών που πονούν, η μείωση της κεντρικής θερμοκρασίας του σώματος, η αυξημένη συγκέντρωση, ο καλύτερος ύπνος και οι λιγότερες φλεγμονές, σύμφωνα με την Κλινική Cleveland.

Τι ισχύει όμως για τα παιδιά; Ο Dr. Dominic King, αθλίατρος στο Τμήμα Ορθοπεδικής Χειρουργικής της Cleveland Clinic, δήλωσε στο Today ότι τα μπάνια με πάγο δεν συνιστώνται για μικρά παιδιά ή άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

«Πρώτα απ’ όλα, υπάρχουν ιατρικές καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να συμβουλευτείτε προηγουμένως το γιατρό σας, επειδή τα παγόλουτρα μπορεί να έχουν αρνητικές και δυνητικά επικίνδυνες επιπτώσεις», δήλωσε ο King.

Τα άτομα με καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, περιφερική νευροπάθεια, νόσο της συγκολλητίνης και φλεβική στάση θα πρέπει να παραλείψουν τη ψυχρή βουτιά.

Η Jeub δημοσιεύει πολλά βίντεο στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα παιδιά της να την ακολουθούν στην πρακτική του παγωμένου μπάνιου σε έναν κουβά δίπλα της – αν και δεν είναι σαφές αν το νερό των παιδιών της είναι το ίδιο κρύο.

Δεν την κατηγορούν όλοι πάντως στο TikTok. Κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαινούσαν τον τρόπο ανατροφής των παιδιών της. «Δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτό. Είναι καλή μαμά! Είναι η ζωή της αφήστε την ήσυχη», γράφει κάποιος.