Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ινδίας διαλεύκαναν την υπόθεση μιας ένοπλης ληστείας σε αυτοκινητόδρομο του Νέου Δελχί, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στη χώρα.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η πίεση που ασκήθηκε στους αστυνομικούς για να βρουν γρήγορα τους ένοπλους ληστές με τις μηχανές που άνοιξαν την πόρτα ενός ταξί ενώ αυτό κινούταν στον αυτοκινητόδρομο, που η ινδική αστυνομία προσήγαγε πάνω από 1.000 άτομα και ακινητοποίησε για έλεγχο περίπου 2.000 οχήματα.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι NDTV, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους υπόπτους αφού ανέκριναν 1.600 άτομα και εξέτασαν 2.000 οχήματα, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο (24/6), όταν οι εικόνες από το συμβάν έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου, δύο μοτοσυκλέτες με τέσσερις επιβαίνοντες άρχισαν να ακολουθούν ένα όχημα στο δρόμο από το Νέο Δελχί προς την κοντινή πόλη Γκουργκάον. Όταν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, που ήταν ταξί, οι θρασύτατοι ληστές εν μέσω κίνησης και με δεκάδες οχήματα να περνούν γύρω τους, άνοιξαν την πίσω πόρτα και σημαδεύοντας με όπλα τους επιβάτες, τους απέσπασαν 200.000 ρούπιες (περίπου 2.000 ευρώ). Οι τέσσερις συνελήφθησαν καθώς κι ένας συνεργός τους.

Τόσο η στιγμή που έγινε το συμβάν, όσο και η υπερβολική επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό των ληστών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τα αστυνομικά μέτρα και σχέδια για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας έγινε ο αποδέκτης αυτής της δυσαρέσκειας, αφού η Αστυνομία βρίσκεται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της. «Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για να βελτιωθεί το επίπεδο τήρησης της τάξης και του νόμου στην πρωτεύουσα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Νέου Δελχί, Άρβιντ Κεχριβάλ.