Έλληνες και ξένοι φωτορεπόρτερ ενώνουν τις δυνάμεις τους καθημερινά και καλύπτουν σημαντικά γεγονότα που απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, σημαντικά πολιτικά γεγονότα είναι κάποια από τα γεγονότα που καλύπτουν. Ωστόσο, δεν μένουν εκεί… Μέσα από τα «κλικ» μας ταξιδεύουν σε μαγικά τοπία με τις εικόνες τους.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Σε πάτρια εδάφη οι Έλληνες του Σουδάν

Δεκάδες χώρες σπεύδουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από τα εδάφη του Σουδάν καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις, ανάμεσα στον στρατό και σε παραστρατιωτικές δυνάμεις. Μεταξύ των χωρών που απεγκλώβισαν άμαχους κατοίκους από την εμπόλεμη ζώνη ήταν και η χώρα μας.

«Θέλω να συγχαρώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής, πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες, καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, λίγο μετά την άφιξη του C-130 που μετέφερε 20 Έλληνες και 19 ξένους υπηκόους από το Σουδάν την Πέμπτη (27/04).

«Έσκισαν» τους ουρανούς τα Ελληνικά μαχητικά

Μαχητικά αεροσκάφη

Ένα εντυπωσιακό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην περιοχή της Ακρόπολης στη Παρασκευή (28/04). Οι καλύτεροι Έλληνες πιλότοι «έσκισαν» τους ουρανούς, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2023», κόβοντας την ανάσα των Αθηναίων.

Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» την Ουκρανία

Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε διάφορους τομείς της χώρας, στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις, υπέστη η Ουκρανία τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/04). Ο δήμος του Κιέβου ανακοίνωσε ότι 11 ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ και δυο UAVs καταρρίφθηκαν, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα. Αντίθετα, στη Ντνίπρο, τα ρωσικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένα παιδί τριών ετών.

Άνθισε.. η Κηφισιά

Άνοιξε τις πόρτες της η 69η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς. Οι επισκέπτες που θα περάσουν το κατώφλι της, θα βρουν χιλιάδες είδη φυτών και λουλουδιών σε 86 καλαίσθητα περίπτερα, εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται να δώσουν πολλοί το παρών.

Πυρετώδης οι προετοιμασίες για την στέψη του Βασιλιά Κάρολου

Βρετανία

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Μεγάλη Βρετανία ενόψει της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου. Στη φωτογραφία, ιππείς – στρατιώτες ανεβαίνουν τα άλογά τους καθώς λαμβάνουν μέρος στην τελική αξιολόγηση. Αν «περάσουν» το μάθημα θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν στον χαιρετισμό με όπλο τη στιγμή που στέφεται ο βασιλιάς.

Με κομπρεσέρ ξεκόλλησαν από την άσφαλτο ακτιβιστές

Γερμανία

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από διαμαρτυρία για το κλίμα στο Βερολίνο, οι οποίες δείχνουν κομπρεσέρ να προσπαθούν να ξεκολλήσουν ακτιβιστές από την άσφαλτο. Το πρωί της Δευτέρας (24/4) σε περισσότερα από 30 σημεία του Βερολίνου, δράσεις της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» (Last Generation), προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία.

«Λαμπάδιασε» μονοθέσιο της F1

Φωτιά πήρε ο κινητήρας του μονοθέσιου του Γάλλου πιλότου Πιέρ Γκασλί κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Το πλήρωμα ασφαλείας έσβησε αμέσως φωτιά. Το Grand Prix της Formula 1 θα διεξαχθεί την Κυριακή, 30 Απριλίου, 2023.

«Συννεφιασμένος» ο Απρίλης

Λιβάδι στον Άγιο Στέφανο

Τι κι αν τελειώνει ο Απρίλιος, ο καιρός θυμίζει περισσότερο Φθινόπωρο παρά Άνοιξη.Την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξαν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, σε αρκετά μέρη της χώρας. Το «κλικ» της φωτογραφίας, έγινε σε λιβάδι στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Ο Μπάιντεν δεν το βάζει κάτω… Στα 82 θα είναι ξανά υποψήφιος

Τζο Μπάιντεν

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιδιώξει δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του 2024. Ο Μπάιντεν εισέρχεται στην κούρσα με σημαντικό νομοθετικό έργο, αλλά χαμηλά ποσοστά αποδοχής, ένα πρόβλημα που οι σύμβουλοί του δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να λύσουν.

Οι Ισπανοί το έριξαν στις προσευχές για να βρέξει

Τι και αν βρισκόμαστε στον Απρίλιο, η Ισπανία πλήττεται από σφοδρό κύμα καύσωνα, το οποίο θυμίζει καλοκαίρι. Αυτό οδήγησε τους κατοίκους του χωριού Perelada να κρατήσουν στα χέρια τον Ιησού Χριστού, συμμετέχοντας σε μια πομπή που προσεύχονται για… βροχή. Από την πλευρά της η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε έκτακτα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους εν μέσω ακραίων συνθηκών ξηρασίας στις αγροτικές περιοχές της χώρας.