Σώος κι αβλαβής είναι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα, έπειτα από μικρή έκρηξη που σημειώθηκε σε αλιευτικό λιμάνι στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους, όπου ετοιμαζόταν να μιλήσει.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ, η έκρηξη οφείλεται σε καπνογόνο που πέταξε ένας άνδρας εναντίον του. Ο Φουμίο Κισίντα απομακρύνθηκε άμεσα από τον χώρο χωρίς να τραυματιστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης συνελήφθη άμεσα στο λιμάνι Σαϊκαζάκι, στη νομαρχία Ουακαγιάμα, ενώ από την έκρηξη δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές. Πάντως, η αστυνομία αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Οι ιαπωνικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας, μετά τη δολοφονία τον περασμένο Ιούλιο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, που έπεσε νεκρός από τα πυρά άνδρα με αυτοσχέδιο όπλο εν μέσω προεκλογικής ομιλίας του.

Το συμβάν καταγράφθηκε ενώ η Ιαπωνία φιλοξενεί αυτό το σαββατοκύριακο υπουργικές συνόδους της G7 στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η σύνοδος των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου είναι εξάλλου προγραμματισμένο να γίνει τον Μάιο στη Χιροσίμα.