Στους 67 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου του ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και το οποίο συνετρίβη στα βράχια στις νότιες ακτές της Ιταλίας τα ξημερώματα της Κυριακής, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Αξιωματούχοι της περιφερειακής διοίκησης διευκρίνισαν ότι οι διασώστες βρήκαν τα πτώματα άλλων δύο παιδιών, ανεβάζοντας τον απολογισμό των ανηλίκων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σε 16.
Το σκάφος, το οποίο οι αρχές πιστεύουν ότι μετέφερε έως και 200 μετανάστες, είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και ναυάγησε λόγω θαλασσοταραχής πριν από την αυγή την Κυριακή κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας.

Τα φέρετρα των θυμάτων, στολισμένα με λουλούδια, έχουν τοποθετηθεί στο PalaMilone, ένα αθλητικό κέντρο στην Κροτόνε, μια πόλη σχεδόν 60.000 ανθρώπων, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί προσευχή στη μνήμη τους. Τα φέρετρα είναι τοποθετημένα σε τρεις σειρές στο πάτωμα του αθλητικού κέντρου, αφού αρχικά έμειναν ανοικτά προκειμένου συγγενείς και φίλοι να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τα θύματα.