Η Λευκορωσία έχει επικυρώσει τις συμφωνίες για την τελωνειακή ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος Λουκασένκο

Ο Μεντβέντεφ υποστηρίζει μια καλύτερη πολιτικά τελωνειακή ένωση από τον ΛευκορώσοΚΟΣΜΟΣ
19:38
03/07/2010
Η Λευκορωσία έχει επικυρώσει τις συμφωνίες για την τελωνειακή ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος Λουκασένκο
loading

Η Λευκορωσία έχει επικυρώσει όλες τις συνθήκες και τις συμφωνίες σχετικά με την τελωνειακή ένωση με την Ρωσία και το Καζακστάν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Μέχρι σήμερα έχουμε επικυρώσει όλες τις συνθήκες και τις συμφωνίες σχετικά με την τελωνειακή ένωση» ανέφερε ο κ. Λουκασένκο, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην ρωσική Άπω Ανατολή ότι ο κ. Λουκασένκο πρέπει καλύτερα να στηρίξει πολιτικά την τελωνειακή ένωση αντί να στέλνει επιστολές στους Ρώσους βουλευτές.

Η Ρωσία και το Καζακστάν έχουν ήδη επικυρώσει τον τελωνειακό κώδικα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, ενώ δεν υπήρχε καμία επίσημη επικύρωση αυτού του εγγράφου από την Λευκορωσία.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον είχε τονίσει από την πλευρά της ότι αυτή η νέα δομή θα μπορούσε να επηρεάσει το διεθνές εμπόριο και να εμποδίσει την προσχώρηση αυτών των χωρών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει