Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παράδοση αρμάτων μάχης Marder στην Ουκρανία που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε ο Μέτσολα το Σάββατο κατά τη διάρκεια επίσκεψης της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην Μπούντεσταγκ στο μοναστήρι Ζέον της Άνω Βαυαρίας. Ως εκ τούτου, τάχθηκε επίσης υπέρ της παράδοσης αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, όπως ζητούσαν το CSU και πολιτικοί άλλων κομμάτων.

Η Μέτσολα δήλωσε ότι η Ρωσία ήθελε η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια για την Ουκρανία. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί. Είναι σημαντικό η Ευρώπη να συνεχίσει να στηρίζει τους Ουκρανούς πολιτικά, ανθρωπιστικά και στρατιωτικά. Αλλά ήταν επίσης σημαντικό η Ευρώπη να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές δυνάμεις και να γίνει “μια πραγματική αμυντική ένωση”.

Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, επιτέθηκε έντονα στη γερμανική κυβέρνηση παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η αδύναμη γερμανική ηγεσία, είπε, ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ευρώπη στο σύνολό της δεν μπορούσε να είναι ισχυρή αυτή τη στιγμή. “Μια αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης”, δήλωσε ο πολιτικός του CSU.