Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου είναι ψηλά στην ατζέντα που απασχολεί και αυτή την εβδομάδα την ειδησεογραφία. Ωστόσο, καθημερινά προκύπτουν σημαντικές ειδήσεις, τις οποίες κορυφαίοι φωτορεπόρτερ καταγράφουν μέσα από μοναδικές φωτογραφίες.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Γερμανία – Οι ακροδεξιοί σχεδίαζαν πραξικόπημα 

Χιλιάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιδρομές σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας την Τετάρτη εναντίον ύποπτων ακροδεξιών εξτρεμιστών που φέρεται να επιδίωξαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με ένοπλο πραξικόπημα. Η επιδρομή της αστυνομίας κατά των ακροδεξιών «Πολιτών του Ράιχ»  πραγματοποιήθηκε ύστερα από έγκυρες πηγές ότι σχεδίαζαν μια βίαιη «αλλαγή συστήματος». Μετά το πραξικόπημα, στόχος της οργάνωσης ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης ως «πριγκιπάτο» σύμφωνα με μοναρχικές αρχές. Στη φωτογραφία φαίνεται ένας από τους υπόπτους να συνοδεύεται από αστυνομικούς σε ελικόπτερο της αστυνομίας μετά την άφιξη στην Καρλσρούη της Γερμανίας, Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι συνελήφθησαν 25 άτομα.

«Κάηκε» η Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια από εξοργισμένους Ρομά

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδες ατόμων συγκεντρώθηκαν στήνοντας οδοφράγματα και καίγοντας λάστιχα και πλαστικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό. Περίπου 100 Ρομά, άναψαν φωτιές κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, επί της οδού Πόντου, έστησαν οδοφράγματα, ενώ έκαψαν μεγάλο όγκο πλαστικών. Επίσης, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων, αφήνοντας πίσω το χάος.

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Η απογοήτευση του Κριστιάνο Ρονάλντο

Κριστιάνο Ρονάλντο

Το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος άφησε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση με την Ελβετία για τη φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου προκάλεσε αντιδράσεις. Κυρίως από την πλευρά του 37χρονου σούπερ σταρ. Η ενόχληση του Ρονάλντο ήταν εμφανής, αν και δημοσίως απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο. Ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, από την πλευρά του, ανέφερε πως οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι εξαιρετικές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαιώνει η «γλώσσα του σώματος» του άσσου. Ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον Πορτογάλο κορυφαίο ποδοσφαιριστή να στέκεται αμήχανα και κάπως χαμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πόλεμος στην Ουκρανία:  Nέο μπαράζ βομβαρδισμών από τους Ρώσους

Ρουκέτες

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχτηκαν ότι σημειώθηκε «ένα μαζικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας» γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, με στόχο θέσεις του ουκρανικού στρατού και ενεργειακές υποδομές που συνδέονται με τις ουκρανικές δυνάμεις. Η Ρωσία δεν έχει σταματήσει να πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, προκαλώντας μεγάλα μπλακάουτ σε διάφορες περιοχές. Από την πλευρά τους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχτηκαν ότι σημειώθηκε «ένα μαζικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας». Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε από ψηλά, οι αστυνομικοί εξετάζουν τα συλλεγμένα θραύσματα ρωσικών ρουκετών που έπληξαν το Χάρκοβο, της Ουκρανίας.

Ένας Άγιος Βασίλης… με φόντο την Ιερουσαλήμ

Στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, υπάρχουν δεκάδες εκκλησίες. Όμως, καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, υπάρχει μόνο ένας Άγιος Βασίλης – ένας πανύψηλος Παλαιστίνιος πρώην μπασκετμπολίστας, ο Issa Kassissieh. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ισραήλ, μόλις το 2,5% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί και επομένως, τα Χριστούγεννα δεν θεωρούνται Αργία. Ωστόσο, ντυμένος Άγιος Βασίλης, ο άντρας ποζάρει στο Όρος των Ελαιών με θέα την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ενόψει των Χριστουγέννων, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. Ο μπασκεμπολίστας – Άγιος Βασίλης, πριν από λίγα χρόνια, μετέτρεψε το ισόγειο του σπιτιού του, ηλικίας 700 ετών, σε σπήλαιο, γεμάτο με καραμέλες και ζεστό κρασί δίνοντας την ευκαιρία για όποιον θέλει να καθίσει στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη. Πάντως παρόλο που οι κάτοικοι δεν είναι Χριστιανοί, επισκέπτονται τον ψηλό Άγιο Βασίλη και φαίνεται πως διασκεδάζουν…

Η πιο σέξι οπαδός προκαλεί… εγκεφαλικά στο Κατάρ

Η Iβάνα Κνολ είναι ίσως η πιο «καυτή οπαδός» του Μουντιάλ 2022 και παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί στο Κατάρ, λόγω των αποκαλυπτικών φωτογραφίσεών της, αυτή συνεχίζει ακάθεκτα να προκαλεί… εγκεφαλικά. Η Ιβάνα έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων των οπαδών… Στη φωτογραφία περιμένει την έναρξη του αγώνα ποδοσφαίρου των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ιαπωνίας και Κροατίας στο στάδιο Al Janoub και ανεβάζει τη θερμοκρασία στα ύψη…

Φωταγωγήθηκε το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι και φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αν και στον φετινό σχεδιασμό για τα Χριστούγεννα ελήφθησαν μέτρα προκειμένου η ενεργειακή κατανάλωση να είναι 58% χαμηλότερη σε σχέση με το 2021, οι φετινές γιορτές αναμένεται να είναι εξίσου φωτεινές με τις προηγούμενες χρονιές. Η φωταγώγηση του του επιβλητικού χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αριστοτέλους ύψους 18 μέτρων, έγινε εν μέσω ενός εντυπωσιακού show πυροτεχνημάτων διάρκειας 5 λεπτών.