Μπορεί να μην ξεκίνησε βασικός, όμως κατά κάποιο τρόπο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν το πρόσωπο του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ελβετία για τη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022. Και αυτό διότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού, υπήρξε μεγάλη φιλολογία αναφορικά με την παρουσία ή όχι του Πορτογάλου σταρ στην αρχική εντεκάδα του Φερνάντο Σάντος.

Εντέλει, ο Ρονάλντο ξεκίνησε από τον πάγκο και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, η τηλεοπτική κάμερα εστίασε πάνω του, με τους οπαδούς να φωνάζουν και να τον αποθεώνουν. Μαγνήτισε την προσοχή εκατοντάδων φωτογράφων που επέλεξαν να πάνε στον πάγκο και να φωτογραφίζουν εκείνον και όχι τη βασική ενδεκάδα. Η πανοραμική φωτογραφία που αποτυπώνει το σχετικό στιγμιότυπο είναι μαγική.

Ο κόσμος ζητούσε την είσοδο του CR7 φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του

Με το σκορ στο 4-1 για την Πορτογαλία, η εξέδρα άρχισε να τραγουδά το όνομα του Ρονάλντο στο 62ο λεπτό, ζητώντας να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν είχε κανένα πρόβλημα να «καθαρίσει» την υπόθεση-πρόκριση και χωρίς εκείνον χάρη σε έναν εξαιρετικό Γκονσάλο Ράμος.

Ωστόσο, η εξέδρα ήθελε να δει τον μεγάλο σταρ στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, οι οπαδοί ξεκίνησαν να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του, προσπαθώντας να πιέσουν τον Φερνάντο Σάντος να τον περάσει ως αλλαγή. Πάντως, ο Ρονάλντο δεν έδειξε να αντιδρά εκείνη τη στιγμή και συνέχιζε να παρακολουθεί το παιχνίδι σκεπτικός.

«Σείστηκε» το γήπεδο στην είσοδο του

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε εντέλει ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ελβετία στο 73ο λεπτό και το γήπεδο «σείστηκε». Αμέσως η εξέδρα ξεσηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του άσου της Πορτογαλίας προκειμένου να τον υποδεχθεί.

Ο Ρονάλντο αποχώρησε για τα αποδυτήρια, όσο οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν

Η Πορτογαλία πήρε τελικά μια θριαμβευτική πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας με 6-1 την Ελβετία. Οι παίκτες φυσικά πανηγύρισαν μπροστά στην κερκίδα με τους φίλους της ομάδας, αλλά ο 38χρονος σταρ, που έμεινε στον πάγκο για 73 λεπτά, έδειξε δυσαρεστημένος και αποχώρησε μόνος προς τα αποδυτήρια.