Άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα, τα σημαντικότερα γεγονότα του πλανήτη καταγράφονται καθημερινά, από την μία άκρη του κόσμου ως την άλλη από πεπειραμένους φωτορεπόρτερ.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Χαβάη: «Ξύπνησε» το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο

Το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στο κόσμο βρίσκεται στη Μάουνα Λόα στη Χαβάη και εξερράγη, προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες, από τη λάβα και την τέφρα που εκτοξεύτηκε. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε τη Δευτέρα (28/11) φαίνονται τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο Saddle Road να απομακρύνονται καθώς το Mauna Loa εκρήγνυται πίσω τους. Αξίζει να σημειωθεί πως το Mauna Loa, εξερράγη τη Δευτέρα (28/11) για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια. Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε το 1984.

Lockdown στην Κίνα: Ξεχειλίζει η οργή του κόσμου

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Σαγκάη συγκρούστηκαν με την αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής (27/11) για τους αυστηρούς περιορισμούς της Κίνας για την πολιτική zero COVID-19. Ολόκληρες συνοικίες των μεγαλύτερων πόλεων και του Πεκίνου, μπαίνουν για ακόμα μία φορά σε καραντίνα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, καθημερινά σημειώνονταν ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Η αυστηρότητα των μέτρων προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις, κυρίως φοιτητών οι οποίες μάλιστα πήραν και πολιτικό χαρακτήρα. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, αστυνομικοί ασκούν βία και συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σε έναν δρόμο στη Σαγκάη της Κίνας.

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου: Οι καμήλες σε… ρυθμούς Μουντιάλ

Με το Κατάρ να συνεχίζει να καλωσορίζει εκατομμύρια φιλάθλους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ακόμη και οι καμήλες εργάζονται… υπερωρίες. Οι επισκέπτες, που καταφτάνουν σε αριθμούς που δεν έχει ξαναδεί το μικροσκοπικό εμιράτο, σπεύδουν να ολοκληρώσουν μια λίστα με τουριστικές εμπειρίες στον Κόλπο μεταξύ των αγώνων του Μουντιάλ 2022 όπως η βόλτα στην πλάτη μιας καμήλας. Οι καμήλες αναγκάστηκαν να σηκωθούν από τους χειριστές τους για να ζήσουν και αυτές στους ρυθμούς του Μουντιάλ. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνονται τουρίστες οδηγούν καμήλες κοντά στην παραλία Sealine στο Mesaieed, Κατάρ.

Άναψαν τα φωτάκια στο διασημότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου στο Rockefeller Center

Για 90η φορά στην ιστορία φωταγωγήθηκε το διασημότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης, σε μία μαγική τελετή που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου. Η Κάθριν ΜακΦί και ο Ντέιβιντ Φόστερ παρουσίασαν την φετινή τελετή φωταγώγησης την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022. Το δέντρο, ένα έλατο της Νορβηγίας ύψους 27 μέτρων, έφτασε στη «καρδιά» της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τετάρτης,. Ένα αστέρι 400 κιλών με τρεις χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski, να το κοσμούν και περισσότερα από 50.000 πολύχρωμα φώτα LED αναβοσβήσουν, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα στους επισκέπτες.

Βατικανό – Black Blues Brothers

Πάπας Φραγκίσκος (Pope Francis)

Ο Πάπας Φραγκίσκος κοιτάζει έναν ακροβάτη των «Black Blues Brothers» που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου γενικού ακροατηρίου, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022. Ντυμένοι με μαύρα κοστούμια, το συγκρότημα ερμήνευσε τα τραγούδια των “Soul Man” και “Do the Twist”. Οι εκατοντάδες πιστοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν έτοιμοι για το καθιερωμένο μάθημα κατήχησης, τις προσευχές και τις ευλογίες από τον Πάπα και αντ’ αυτού είδαν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Ο Πάπας Φραγκίσκος φάνηκε πως απόλαυσε πολύ την παράσταση.

Κοινό Μέτωπο Μπάιντεν – Μακρόν

Το πρώτο επίσημο δείπνο επί της προεδρίας του παρέθεσε την Πέμπτη (01/12) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Στη φωτογραφία φαίνεται ο Αμερικανός Πρόεδρος να καλωσορίζει τον Γάλλο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Το μνημείο της Ουάσιγκτον βρίσκεται στο βάθος. Οι πρόεδροι, μετά τις προπόσεις, αναφέρθηκαν στη μακρά φιλία μεταξύ των δύο εθνών.