Ανατριχίλα προκαλούν οι στίχοι ενός τραγουδιού που φώναζαν τα μέλη της αδελφότητας Σίγμα Φι Έψιλον (ΣΦΕ) του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, στο πρώτο τους πάρτι εκτός του campus της πανεπιστημιούπολης από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και αναμεταδίδει η Miami Herald, οι φοιτητές χοροπηδούν και τραγουδούν στίχους που αναφέρονται σε «σεξ με νεκρή γυναίκα».

«Με έκανε να ανατριχιάσω, ήταν απαίσιο» διηγείται μία φοιτήτρια, η οποία δεν πήγε στο περίφημο pool party αλλά φίλοι της που πήγαν, της έδειξαν το σχετικό βίντεο.

Το τραγούδι, το οποίο είναι δημοφιλές στις αδελφότητες σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει αποκρουστικούς στίχους για μια γυναίκα που πεθαίνει την ώρα που πεολειχία. Το πάρτι στην πισίνα έγινε σε ένα σπίτι περίπου 15 τετράγωνα μακριά από την πανεπιστημιούπολη στο Κόραλ Γκέιμπλς και -όπως θα δείτε παρακάτω- οι γείτονες έφριξαν από όσα διαδραματίζονταν εκεί.

Η Heather Matthews, εκπρόσωπος της ΣΦΕ, δήλωσε ότι έφτασαν σε εκείνη πληροφορίες ότι οι φοιτητές είχαν παραβιάσει την πολιτική της αδελφότητας και είχαν εμπλακεί σε ενέργειες εκτός των ορίων των αξιών της.

«Περιμένουμε από την αδελφότητα να παρέχει στα μέλη της και στην πανεπιστημιακή κοινότητα ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των εμπειριών που αποκομίζει κανείς ως μέλος αδελφότητας και του πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΦΕ.

Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου από την πλευρά της, η Jacqueline Menendez, αρνήθηκε να απαντήσει στο αμερικανικό Μέσο, αν το βίντεο που κυκλοφόρησε από το πάρτι οδήγησε στην αποπομπή της αδελφότητας.

«Το σπίτι της τρέλας – Κορίτσια κατουρούσαν στις αυλές μας»: Γείτονας κάλεσε την αστυνομία

Το πάρτι, που διοργανώθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, γρήγορα ξέφυγε, άρχισαν οι φασαρίες και ένας γείτονας, ο Garrett Flake, κάλεσε την αστυνομία.

«Τους πήρα τηλέφωνο και είπα πρέπει να έρθετε να σταματήσετε αυτό το πάρτι γιατί είναι το σπίτι της τρέλας» λέει ο Garrett. «Κορίτσια κατουρούσαν στις αυλές μας, η μουσική ήταν τέρμα και αυτοκίνητα έκλειναν τον δρόμο» προσθέτει.

Το επίμαχο τραγούδι

Στο βίντεο που αναδημοσιεύει η Miami Herald, τα μέλη της αδελφότητας Σίγμα Φι Έψιλον, τραγουδούν για τη σεξουαλική εκμετάλλευση μιας γυναίκας η οποία πεθαίνει την ώρα που κάνει στοματικό έρωτα. «Την ξεθάβουμε κάθε τόσο, την ξεθάβουμε κάθε τόσο. Τη γα…..ε μια φορά και θα τη γα……ε ξανά» τραγουδούν τα μέλη της αδελφότητας και προκαλούν ανατριχίλα.

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας πρώτη η πανεπιστημιακή εφημερίδα «The Miami Hurricane» και σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια κορίτσια που έδωσαν το «παρών» στο πάρτι είπαν ότι βρήκαν στα ποτά τους «μια λευκή ουσία» και υποψιάστηκαν ότι τις νάρκωσαν.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως και τόσο το πανεπιστήμιο όσο και η αστυνομία δεν έχουν λάβει γνώση για τέτοιου είδους παραβατική συμπεριφορά.

Πώς φτάσαμε στο να μπει λουκέτο στην αδελφότητα ΣΦΕ

Στο επίμαχο βίντεο από το πάρτι της αδελφότητας, μια ομάδα ανδρών φαίνεται να κρατά κουτάκια μπύρας ενώ βρίσκονται στην πίσω αυλή ενός σπιτιού, που έχει δύο τεράστιες φουσκωτές τσουλήθρες και μια μαύρη επιγραφή Adult Swim στο βάθος (έτσι ονομάστηκε η εκδήλωση.

Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου δήλωσε ότι το βίντεο έφτασε στα χέρια της το πρωί της Παρασκευής και αμέσως έδωσε εντολή για πειθαρχικό έλεγχο. «Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα. Πήραμε το βίντεο- εκδώσαμε την εντολή παύσης λειτουργίας και στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με την έδρα της αδελφότητας, η οποία έκλεισε το παράρτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μενέντεζ.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Patricia Whitely, αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι για φοιτητικές υποθέσεις, η οποία επιβλέπει τη ζωή στις αδελφότητες στο μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, δήλωσε ότι το περιστατικό που έχει καταγραφεί σε βίντεο «παραβίασε την πανεπιστημιακή πολιτική και συνέβαλε σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις αξίες της πανεπιστημιακής κοινότητας και της αδελφότητάς τους». «Συνεργαζόμαστε με το Sigma Phi Epsilon εδώ και 73 χρόνια και στηρίζουμε την απόφασή τους να κλείσουν το παράρτημα με άμεση ισχύ» τόνισε η Whitely.

Κατά δήλωση μελών άλλων αδελφοτήτων στο Πανεπιστήμιο, που δεν κατονομάζονται υπό τον φόβο αντιποίνων, οι φοιτητές είναι «αηδιασμένοι» με το περιστατικό.