H ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Μαρί Λεπέν, αποκάλυψε πως ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε μαζί της για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έλαβε τα ποσοστά που χρειάζονταν στις γαλλικές εκλογές, με αποτέλεσμα να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να σχεδιάζει συναντήσεις με τα κόμματα που θέλουν να σχηματίσουν «πολιτική ομάδα στη Βουλή».

Σύμφωνα με όλα τα μεγάλα γαλλικά Μέσα, τα οποία επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μαρί Λεπέν ρωτήθηκε για το αν ο Εμανουέλ Μακρόν της απηύθυνε πρόσκληση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, απάντησε θετικά.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (21/6), ο Μακρόν φιλοξένησε συνομίλησε στο Μέγαρο Ελιζέ με ηγέτες της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) Μαρίν Λεπέν, για να βρεθεί διέξοδος από την κρίση.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται σήμερα να συναντηθεί και με άλλους ηγέτες, αν και ο επικεφαλής της αριστερής συμμαχίας NUPES, Μελανσόν στέλνει τον 32χρονο βουλευτή Adrien Quatennens για να τον εκπροσωπήσει, δείχνοντας στάση υποτίμησης απέναντι στον Μακρόν.