Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο SwissTech στη Λωζάνη της Ελβετίας το ετήσιο συμπόσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) το οποίο θα έχει και ελληνική εκπροσώπηση.

Η χώρα μας θα δώσει το παρών στις εργασίες μέσω του μέλους της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στάθη Κουκέα, του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) Γρηγόρη Λέων, του εκτελεστικού διευθυντή του ΕΟΚΑΝ Γιώργου Ροδινού, της προέδρου των Ελλήνων Olympians, Βούλας Κοζομπόλη και της πρωταθλήτριάς μας στο σκι αντοχής, Μαρίας Ντάνου.

Το συμπόσιο της WADA θα συγκεντρώσει, μεταξύ άλλων, επαγγελματίες του αντιντόπινγκ από διεθνείς ομοσπονδίες, εθνικούς και περιφερειακούς οργανισμούς αντιντόπινγκ και οργανισμούς μεγάλων διοργανώσεων, καθώς επίσης αθλητές, κυβερνήσεις, επικεφαλής από διαπιστευμένα εργαστήρια της WADA, ερευνητές και μέσα ενημέρωσης.

Οι φετινές εργασίες θα διερευνήσουν το πώς μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω το αντιντόπινγκ προς όφελος των αθλητών σε όλο τον κόσμο ενώ θα συζητηθούν ορισμένες από τις πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα της αντιντόπινγκ.