Δύο καναδοί τουρίστες, ένας Βρετανός και ένας Ολλανδός προφυλακίστηκαν στη Μαλαισία επειδή πόζαραν γυμνοί πάνω στο όρος Κιναμπάλου, μία ενέργεια που σύμφωνα με μία ντόπια φυλή προκάλεσε έναν φονικό σεισμό στο ιερό βουνό, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

Φωτογραφίες των δέκα γυμνών τουριστών διαδόθηκαν μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε την περασμένη εβδομάδα το όρος Κιναμπάλου, μία από τις πιο υψηλές κορυφές της Νοτιοανατολικής Ασίας, και προκάλεσε τον θάνατο 18 ανθρώπων.
Οι άλλοι έξι τουρίστες καταζητούνται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το όρος Κιναμπάλου, που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco και είναι πολύ δημοφιλές στους εραστές του τρέκινγκ, θεωρείται ιερό από τη φυλή Κανταζάν Ντουσούν που ζει εκεί και πιστεύει πως είναι ο τόπος ανάπαυσης των πνευμάτων.

Οι τέσσερις προφυλακισμένοι δυτικοί τουρίστες «συνελήφθησαν την Τρίτη (χθες) και εξακολουθούμε να καταζητούμε τους άλλους έξι τουρίστες», δήλωσε ο Τζαλαλουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, αστυνομικός επιθεωρητής της πολιτείας Σάμπαχ, στο νησί Βόρνεο, όπου βρίσκεται το βουνό.

Οι ύποπτοι μπορεί να κατηγορηθούν για δημόσια όχληση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού της πολιτείας Σάμπαχ, Μασίντι Μαντζούν, δήλωσε ότι ξεκίνησε δικαστική διαδικασία εις βάρος των τεσσάρων ξένων που προφυλακίστηκαν για τέσσερις ημέρες.

Μετά τον σεισμό, έναν από τους πιο ισχυρούς που σημειώθηκαν στη Μαλαισία εδώ και δεκαετίες, χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μαλαισιανοί αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν στο θέμα των γυμνιστών, με μερικούς να υποδεικνύουν πως οι ενέργειες των τουριστών αυτών προκάλεσαν την οργή των πνευμάτων και είχαν ως επακόλουθο τον φονικό σεισμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.