Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση άρχισε σήμερα νωρίς το πρωί στο Παρίσι για τη διάλυση του καταυλισμού που είχαν στήσει μετανάστες στην περιοχή La Chapelle, στο 18ο διαμέρισμα.

Μεταξύ των σταθμών Barbès και La Chapelle, περισσότεροι από 350 μετανάστες είχαν εγκατασταθεί κάτω από τις εναέριες γραμμές του μετρό εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες, σε «καταστροφικές συνθήκες υγιεινής και γενική αδιαφορία», όπως γράφει η Le Monde.

Περίπου στις 6μιση σήμερα το πρωί έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, δεκάδες περιπολικά και λεωφορεία για τη μεταφορά των μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας.

Από τον Φεβρουάριο ο καταυλισμός είχε δεχθεί νεοφερμένους που έφτασαν εκεί από το νότο της Ιταλίας. Το δημαρχείο του Παρισιού γνώριζε πως η κατάσταση δεν ήταν πλέον ανεκτή αλλά χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να παρέμβει το κράτος ώστε να προταθεί κάποια λύση.

Ενόψει αυτής της διάλυσης του καταυλισμού, υπηρεσίες του κράτους και οργανώσεις αρωγής μεταναστών συνεργάστηκαν για να καθοριστεί τι είδους ξενώνας φιλοξενίας ήταν κατάλληλος για τον κάθε έναν. Έτσι βρέθηκε πως 160 άτομα ήταν αιτούντες ασύλου ενώ άλλοι 200 βρίσκονταν «καθ’ οδόν» για άλλους προορισμούς, κυρίως τη Βρετανία και χώρες του βορρά.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο