Τα πολλά και πολυτελή σπίτια του Τζέφρι Έπσταϊν του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή, καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίκης της πρώην συνεργάτιδας και ερωμένης του, Γκίλεν Μάξγουελ. Η ακίνητη περιουσία του Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια, απασχόλησε τις αρχές. Κατηγορούν την Μάξγουελ πως διαχειριζόταν τα σπίτια όπου ο Επστάιν κακοποιούσε νεαρές και ανήλικες γυναίκες.

Τί έχει απογίνει, όμως, με τη μυθική ακίνητη περιουσία του Tζέφρι Έπσταϊν που υπολογίζεται ότι φτάνει στα 600 εκατομμύρια δολάρια; Στα περισσότερα από τα σπίτια μπήκαν πωλητήρια και η πλειονότητά τους έχει αλλάξει χέρια, ενώ μέρος των χρημάτων πηγαίνουν στα θύματα μέσω ενός κεφαλαίου αποζημίωσης.

Το επταώροφο κτίριο στη Νέα Υόρκη που χαρακτηρίστηκε ως το «σπίτι του τρόμου» από τους «The New York Times», με τα 40 δωμάτια που ο Έπσταιν αγόρασε για 13,2 εκατομμύρια δολάρια το 1989 πωλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε πρώην ανώτερο στέλεχος της Goldmann Sachs για 51 εκατομμύρια δολάρια.

Η έπαυλή του στη Φλόριντα, όπου έζησε για σχεδόν δύο δεκαετίες, πωλήθηκε για 18,5 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι σ’ έναν τοπικό κατασκευαστή. Εκείνος ισοπέδωσε το σπίτι και πούλησε το οικόπεδο τον προηγούμενο μήνα για 26 εκατομμύρια δολάρια. Ο Έπσταϊν είχε αγοράσει την κατοικία το 1990 για 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Έπσταϊν, στη δεκατία του 1990 άρχισε να επισκέπτεται το Παρίσι, ενώ το 2001 αποφάσισε να αποκτήσει σπίτι εκεί. Απέκτησε ένα διαμέρισμα για 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Έχει 18 δωμάτια και τώρα ο οίκος Sotheby’s του έχει βάλει πωλητήριο για 11,9 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Νέο Μεξικό είχε στην κατοχή του το ράντσο «Ζορό». Η έκταση του ράντσου φτάνει τα 8.000 εκτάρια και έχει αεροδιάδρομο και ελικοδρόμιο. Ο Έπσταϊν το αγόρασε το 1993. Διαθέτει τέσσερα σπίτια εκεί και πολλά άλλα κτίρια. Πωλείται για 27,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά από τη σύλληψή του και τους 13 μήνες που πέρασε στη φυλακή το 2008, ο Έπσταϊν άρχισε να περνάει περισσότερο χρόνο στο ιδιωτικό νησί του στις Παρθένες Νήσους των Η.Π.Α. Αγόρασε το νησί Little St James για οκτώ εκατομμύρια δολάρια το 1998. Μετά από το θάνατό του έγινε γνωστό πως αγόρασε και διπλανό νησί για 22,5 εκατομμύρια δολάρια. Τα νησιά που αξιολογούνται σε περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια μαζί αποτελούν το αντικείμενο νομικής «μάχης» μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης που τα θέλει υπό τον έλεγχό της και των διαχειριστών της περιουσίας του Έπσταϊν που θέλουν να τα πουλήσουν.