Ο Ζωρζ Σερά είναι το τιμώμενο πρόσωπο του σημερινού Doodle της Google. Με αφορμή την συμπλήρωση 162 χρόνων από τη γέννησή του, αναδεικνύονται τα επιτεύγματα του Γάλλου ζωγράφου, ο οποίος αιχμαλώτισε τις φυσικές ιδιότητες του φωτός σε σκηνές της σύγχρονης ζωής του Παρισιού. Χρησιμοποιούσε ιδιαίτερες τεχνικούς που χαρακτήριζαν τα έργα του και το στιλ του γνωστές ως Πουαντιγισμός και Ντιβιζιονισμός.. Οι καινοτόμες μέθοδοι του Σερά, δημιούργησαν τη σχολή του Νεο-Ιμπρεσιονισμού, ένα πρωτοποριακό κίνημα του 19ου αιώνα που άλλαξε για πάντα την πορεία της σύγχρονης τέχνης.

Ο Ζωρζ Ζερά γεννήθηκε σε μια ευκατάστατη οικογένεια στο Παρίσι της Γαλλίας, σαν σήμερα το 1859. Άρχισε την επίσημη καλλιτεχνική εκπαίδευση ως έφηβος και συνέχισε την εκπαίδευσή του στο διάσημο Ίδρυμα Καλών Τεχνών, École des Beaux-Arts το 1878. Ο Σερά γοητεύτηκε πολύ από την επιστήμη που κρυβόταν πίσω από την Τέχνη κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά σύντομα απογοητεύτηκε από τα όρια της ακαδημαϊκής παράδοσης. Τότε εμβάθυνε στην επιστημονική μελέτη της θεωρίας των χρωμάτων και της οπτικής φυσικής για να επινοήσει και ν’ αναπτύξει ένα πρωτότυπο στυλ που βάφτισε «χρωμο-φωτιστικό», αργότερα γνωστό ως Πουαντιγισμό ή Ντιβιζιονισμό.

Μετά από πολλά προσχέδια σε μικρούς πίνακες, μια συνάντηση με έναν 100χρονο χημικό και χρόνια πειραματισμού, ο Σερά ολοκλήρωσε τον πίνακα που θεωρείται ευρέως το αριστούργημά του μόλις στα 26 του, «Ένα κυριακάτικο απόγευμα στο νησί La Grande Jatte — 1884». Ο πίνακας τώρα βρίσκεται στη συλλογή Helen Birch Bartlett Memorial Collection στο The Art Institute of Chicago.

Η τεχνική του Πουαντιγισμού απαθανατίζεται και στο Doodle της Google. Όταν το δει κανείς από την κατάλληλη απόσταση, η ζωγραφική σε μέγεθος τοιχογραφίας ξεγελά τον παρατηρητή ώστε να αντιληφθεί πάνω από 200.000 μικροσκοπικές πινελιές και μπαλώματα αντίθετου χρώματος στον καμβά της ως μια αστραφτερή, συνεκτική σκηνή ενός νησιού στον Σηκουάνα έξω από το Παρίσι.

Η εμμονή του Σερά με τη θεωρία των χρωμάτων ώθησε ορισμένους ιστορικούς τέχνης να υποθέσουν ότι οι τεχνικές του επηρεάστηκαν από τις ατμοσφαιρικές επιδράσεις των ηφαιστειακών εκρήξεων που δημιούργησαν μερικά από τα πιο πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του 1800. Αν και οι ακριβείς εμπνεύσεις για τις καλλιτεχνικές του καινοτομίες παραμένουν προς συζήτηση, ο Σερά είχε αντίκτυπο στην οπτική κουλτούρα. Το μνημειώδες έργο του έχει εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, όπως ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, ενώ έχει παρουσιαστεί ακόμη και σε μια επιτυχημένη ταινία.