Αληθοφανή χαρακτήρισε ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ την εκτίμηση της εισαγγελίας της Μασσαλίας πως ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα το θάνατο 150 ανθρώπων.

«Η εκτίμηση των γάλλων εισαγγελέων ότι το αεροπλάνο οδηγήθηκε εσκεμμένα σε κάθοδο είναι αληθοφανής σύμφωνα και με τους δικούς μας εμπειρογνώμονες», δήλωσε σήμερα ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, υποθέτουμε πως ο κυβερνήτης εμποδίσθηκε να μπει στο πιλοτήριο».

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε από την πλευρά του πως, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία. «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή και αφού συγκρίναμε τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν είχε κάποιο τρομοκρατικό υπόβαθρο», ανέφερε ο ντε Μεζιέρ.

Εισαγγελέας ανακοίνωσε σήμερα στο Μαρινιάν πως ο συγκυβερνήτης φαίνεται ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση μιας από τις χώρες που επλήγησαν από την τραγωδία, μετά τις δηλώσεις του γάλλου εισαγγελέα που ακολούθησαν την ανάλυση του μαύρου κουτιού, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε αναστατωμένος από την αποκάλυψη.

«Είμαι αναστατωμένος από τις τελευταίες πληροφορίες των ερευνητών», έγραψε ο Ραχόι στο λογαριασμό του στο Twitter μετά την ανακοίνωση για τον συγκυβερνήτη και εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.