Ο Ζόραν Ζάεφ, τελικά, δεν θα παραιτηθεί. Ανέβαλλε επ’ αόριστον την ειλημμένη απόφασή του. Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, είχε αναφέρει πως θα άφηνε τις θέσεις μετά από τη βαριά ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές της 31ης Οκτωβρίου.

Η νέα απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο Ζάεφ, το βράδυ της Τρίτης (9/11). Εξαιτίας της δύσκολης και περίπλοκης πολιτικής κατάστασης στη χώρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος του Ζάεφ, επέλεξε να συνεχίσει. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα είχε γνωστοποιήσει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την ήττα στις δημοτικές εκλογές και πως παραιτείται από Πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του κόμματός του.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν τη Δευτέρα (8/11) πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, η οποία θα εξεταστεί από τη Βουλή, σε συνεδρίαση του σώματος την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.