Αμερικανοί στρατιώτες έφυγαν από τον χώρο του αεροδρομίου της Καμπούλ για να «παραλάβουν» ανθρώπους που βρίσκονταν «πολύ κοντά» σε αυτό, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και διασχίζοντας μικρή απόσταση, ορισμένοι στρατιώτες ήταν σε θέση να βγουν έξω, να τους πάρουν και να τους μεταφέρουν» μέσα στο αεροδρόμιο, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε κάνει λόγο για «169 Αμερικανούς που εισήλθαν στο αεροδρόμιο με τη βοήθεια ανδρών του στρατού», αλλά ο Κίρμπι δεν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για Αμερικανούς.

Οι περιοχές ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν έχουν βυθιστεί στο χάος, καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν από τη Δευτέρα να διαφύγουν από τη χώρα που τελεί εκ νέου υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τους φράσσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που βγήκαν από την περίμετρο του αεροδρομίου δεν χρειάστηκε να διασχίσουν σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν.